Izvor: BSC HAPPY
14.02.2023 u 21:44
1

ALEKSANDAR ŠEŠELJ ZA „AKTUELNOSTI“: „Kada bi isporučili avione Ukrajini, onda bi mogli da traže nuklearne projektile… Oni nemaju nikakve granice“

U emisiji “AKTUELNOSTI” na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 356. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji ove večeri govorilo se o trenutnom stanju na frontu i toku specijalne vojne operacije.

O temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim stručnim gostima, a ovog utorka to su bili: Aleksandar Šešelj – političar, Žarko Rakić – novinar, Prof. dr Branislav Ristivojević.

Aleksandar Šešelj prokomentarisao je izjavu Kadirova na koji način će tenkovi uticati ili neće na situaciju na frontu i da treba obučiti te ljude, kao i da to zaista neće dovesti do nekih velikih promena u samim biorbama.

– Potrebna je obuka za rukovanje bilo kakvim oružjem i činjenica je da se ukrajinska vojska orijentisala na neka oružja sovjetske proizvodnje, jer jeto je imala u svom arsenalu i sada se prvu put susrela sa ozbiljnijom količinom savremenijeg zapadnog oružja kada je specijalna vojna operacija počela. Oni jesu imali oružje i obuke, međutim u ovoj meri tek kada je sukob eskalirao. Što se tiče broja tenkova, to je posebno smešno. To može imati samo simboličan značaj i da će taj značaj biti ono što oni hoće da urade samo kontraproduktivno za Zapad. U smisli da će postići veći stepen jedinstva među ruskim narodom koji je u nekoj meri osećao otpor prema svemu ovome što se dešava. Ne zato što su oni protiv svoje zemlje ili što su oni za Zapad, ili što su po svaku cenu za zapadnu integraciju. Pre svega im nije bilo dovoljno jasno zašto se sve ovo dešava i nisu shvatali pretnju koja je bila pred Rusijom kao dovoljno ozbiljnu i nisu je uzeli u razmatranje, to je mali deo ruskog društva ali ipak postoji. Ako su Rusi već uništili za ovih godinu dana 7.700 tenkova, što smo uspeli da vidimo u ovom izveštaju ruske vojske, šta će promeniti još nekih dodatnih 500 ili 300 ili manje od toga, koliko se sada spekuliše, još nije jasno koliko će toga biti isporučeno, jer to neće dolaziti sada nego u serijama, samo je u pitanju propagandni značaj – rekao je Šešelj, pa nastavio:

Žarko Rakić za „AKTUELNOSTI“: „Politička elita koja se ne osvrće na svoje birače doživeće ubedljive poraze!“

– Što se tiče posete Zelenskog to je prilično komično, smešno i ponižavajuče za Veliku Britaniju koja hoće sebe da predstavi kao važnom članicom zapadnog sveta, kao imperijom kojoj moć ipak nije oslabila. Ono što im je Zelenski priredio je zaista ponižavajuće bilo za njih. Da se on tako obučen sastaje sa britanskim monarhom, da se obraća parlamentu u toj dukserici. To je znak da njega nije briga, da je to jedna predstava. Ponižavajuće za Veliku Britaniju. Taj jeftin propagandni trik sa tom kacigom, koji treba nešto da simboliše, slobodno nebo nad Ukrajinom, to je ispod svakog nivoa. Nezamislivo je da se jedan lider zemlje koja je u otvorenom ratu tako postavlja u bilo kakvoj diplomatskoj komunikaciji, jer obraćanje stranih državnika u parlamantima je ceremonijalni događaj. Tako da je to smešno. Prvo je bila priča oko tenkova, pa se kao neki dogovor postigao. Sada je priča oko aviona, isto je Kadirov mogao da kaže za avione. Teško da znaju da pilotiraju zapadnim avionima. Kada bi im isporučili avione, što je krupan korak i mislim da do toga neće doći, onda bi mogli da traže nuklearne projektile. Oni nemaju nikakve granice. Kada imaju odrešene ruke i mogu da rade šta hoće, njima ako to prođe, prođe i nema veze, neko drugi je kriv za naš poraz ovde. Mislim da je to primarna stvar za ovih godinu dana kojim se bavi ukrajinsko rukovodtsvo, pored izvršavanja svega onoga što dolazi sa Zapada, to jest Vašingtona, jeste propaganda. I oni misle ako pobede u tom propagandnom ratu da će to biti ravno trijumfu na frontu i da im trijumf na frontu neće biti čak ni potreban ako neka javnost bude ubeđena u njihov značaj, u njihovu veličinu, pobedu i herojstvo. To ne odgovora činjenicama onoga što se događa na liniji fronta, da se Rusija za ovo spremila i da je Rusija mnogo ozbiljnija. Ako uporedite Putina sa bilo kojim zapadnim liderom, razlike su očigledne. Pre sveg u formatu, a neke izjave, koje su svakodnevne od strane  zapadnih zvaničnika, ne možete da vidite pandan ili ništa slično u Rusiji ili od strane Putina ili nekoga ko predstavlja zvaničnu Moskvu.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ALEKSANDAR ŠEŠELJ ZA „AKTUELNOSTI“: „Kada bi isporučili avione Ukrajini, onda bi mogli da traže nuklearne projektile… Oni nemaju nikakve granice“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter