Izvor: BSC HAPPY
14.02.2023 u 21:25
0

Žarko Rakić za „AKTUELNOSTI“: „Politička elita koja se ne osvrće na svoje birače doživeće ubedljive poraze!“

U emisiji “AKTUELNOSTI” na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 356. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji ove večeri govorilo se o trenutnom stanju na frontu, toku specijalne vojne operacije i geopolitičkim dešavanjima.

O temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim stručnim gostima, a ovog utorka to su bili: Aleksandar Šešelj – političar, Žarko Rakić – novinar, Prof. dr Branislav Ristivojević.

Žarko Rakić komentarisao je sastanak ministara odbrane NATO i najavu Jensa Stoltenberga da će Rusija uskoro krenuti u veliku ofanzivu.

“Skoro da počinju da bivaju vidoviti, ali nekako im ne ide. Ta ofanziva se najavljuje već mesecima, pa su onda nešto odlagali. Sada sam video najnoviji izveštaj da satelitski snimci su kaže slični ili istovetni onima pre 24. februara kada je ruska vojska formirala mnoge kampove u blizini granice i kada su se spremali da krenu u vojnu operaciju. A gospodin Stoltenberg očigledno nema bolji način da postigne homogenizaciju ne samo NATO članica, nego i te “Ramštajn grupe”, koja je mnogo šira od broja članica NATO”, rekao je Rakić u emisiji “AKTUELNOSTI” na TV HAPPY.

Novinar je primetio da se događa ono što se i predviđalo, a to je da će se Zapad umoriti od ovog sukoba.

BRANISLAV RISTIVOJEVIĆ ZA „AKTUELNOSTI“: „Taj rat iscrpljivanjem pozitivno se odvija za rusku stranu, a negativno za ukrajinsku“

“Ta terminologija, mislim da ne daje veliki rezultat zato što se dešava polako ono što smo očekivali mnogo ranije, da će Zapad ili taj deo međunarodne zajednice polako da bude umoran od rata. Umoran u svakom pogledu, i u ekonomskom, i u tom da su im zalihe naoružanja i pre svega onoga što su imali u magacinima ispražnjeni i jednostavno im ne ide od ruke da urade ono što misle, a to je da građane potpunop dovedu na nivo da odobravaju svaki politički korak koji je usmeren protiv Rusije”, smatra Rakić.

On je dodao da se to najbolje vidi na primeru izbora u Berlinu.

“Najbolji primer je ovo što se dogodilo na izborima u Berlinu. Dakle oni su bili ponovljeni. U Berlinu su social-demokrate pretrpele dramatičan poraz, a desnica, odnosno demohrišćamni su dobili tih 10 procenata razlike i sada su na nivou, kažu da nikada posle Drugog svetskog rata nisu imali toliku podršku u Berlinu. Očigledno da još jedan član ove vladajuće koalicije, takozvani liberali, nisu prešli cenzus od pet procenata, što takođe govori o okretanju biračkog tela prema nekim drugim vrednostima i drugim ciljevima. Tako da polako se događa ono što smo očekivali, da će politička elita koja se ne osvrće na svoje birače doživeti ubedljive poraze. Ovo je izborna godina u mnogim državama članicama EU i ja očekujem da će se na pravi način verifikovati to, ako mogu da kažem, antiratno raspoloženje građana Evropske unije”, zaključio je novinar.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter