Izvor: KURIR/GRAND
12.05.2023 u 22:15
0

„DANAS VRLO MALO KUKAM I NE DAM DA ME NIŠTA POMERI IZ MOG BALANSA!“: Sofra otkrio kakav je odnos imao s ocem

Harmonikaš Aleksandar Sofronijević zahvalan je svojim roditeljima na ispravnom vaspitavanju.

 

Sve što stvorio u životu Sofra duguje svojoj porodici, prvenstveno ocu i majci koji su bili uz njega dok je gradio svoju muzičku karijeru, a sada je otkrio i da je ključ za uspešno odrastanje bili njegovi roditelji.

Muzičar je apostrofirao ulogu oca i otkrio male tajne iz najranijeg detinjstva koje su kod njega podstakle životnu preduzimljivost i večiti optimizam.

– Otac je prilično strog čovek. Ja sam od malena naučen kad padnem, znaš, dete sad ide kroz park, padne i ono počne da plače. Ne, ja nikad nisam plakao zato što sam naučen od malena da ću dobiti batine ako plačem, i ako kukam bez razloga. Ja tako padnem, sećam se, tata mije to pričao i kaže: „E, šta je bilo?“. „Nije ništa, nije ništa“ I idemo dalje. To je to. Valjda je ta želja za borbom usađena u meni od malena, da ja ne smem da kukam, da ne smem da se žalim, i da moram da samo idem dalje, napred, za nekim svojim putem kakav god on bio u tom trenutku. Tako da i dana danas vrlo malo kukam, žalim se i ne dam da me ništa pomeri iz nekog mog balansa – otkrio je Sofronijević.

S obzirom da je njegovo školovanje zahtevalo mnogo odricanja, discipline i rada, poznati harmonikaš rešio je da se oduži roditeljima za svu podršku i ljubav koju su mu pružali sve ove godine on je pre nekoliko godina rešio da svom ocu pokloni, ni manje, ni više nego automobil.

– Moj tata je veoma skroman čovek koji je vozio auto iz 1984. godine i zato sam rešio da ga obradujem i poklonim mu noviji automobil. Iskreno da vam kažem, nisam mu kupio nov auto, ali je svakako novije generacije. Zaslužio je da od sina dobije ovakav poklon – otkrio je Sofra svojevremeno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter