Izvor: kurir
23.07.2024 u 13:25
0

PODSEĆANJE NA TUŽAN KRAJ ŽIVOTA SOUL I DŽEZ PEVAČICE: Poslednji koncert održala u Beogradu

Ejmi se na koncertu u Beogradu teturala, padala, nije imala snage da peva

18. juna 2011. godine, na Kalemegdanu se okupilo, kako je tada procenjeno, 20.000 ljudi širom sveta kako bi prvi put uživo čuli i videli englesku soul i džez divu Ejmi Vajnhaus.

Ovo je bio njen prvi koncert u Beogradu, ali poslednji u karijeri, budući da je pornađena pet dana kasnije, 23. jula, mrtva u svojoj sobi.

Teturala se na koncertu

Koncert u Beogradu bio je njen poslednji. Ejmi Vajnahus je na binu izašla bosa, u crno-žutoj haljinici i bezuspešno pokušavala da otpeva hit “Just friends”.

Nije imala snage, da otpeva nijednu pesmu zapravo. Publika je počela da skandira, a odsutna Ejmi nije konstatovala ništa. Teturala se po bini, mrmljala nerazumljivo sebi u bradu, sedela na sceni iza bubnjara. Usledili su još jači zvižduci.

Ejmi se povukla u svoju sobu, a onda je pronađena mrtva.

STEFAN MILENKOVIĆ I NELE KARAJLIĆ PO PRVI PUT NASTUPAJU ZAJEDNO U NOVOM SADU: Rock el Clasico održaće koncert 30. avgusta

Pre nego je radnik obezbeđenja Endru Moris pronašao sa flašom votke u krevetu, nastupila je u Kemdenu, u Londonu, 20. jula 2011. godine, kad je nastupila kao gost iznenađenja.

Tog jutra oko 10 sati njen Endru ušao je u sobu i pronašao je u krevetu. Mislio je da spava pa je izašao iz sobe. Prošlo je nekoliko sati, a od nje nije bilo ni glasa. Ponovo je ušao u sobu i tada je shvatio da ne diše.

Lekari su mogli samo da konstatuju njenu smrt, a u sobi su pronađene tri prazne flaše votke.

Obdukcija je pokazala da je u krvi imala pet puta veću količinu alkohola od zakonski dozvoljene.

Kontroverzna ljubav

Mnogi fanovi, pa i njeni roditelji za smrt Ejmi Vajnhaus krive njenog bivšeg supruga Blejka Fildera Civila. Njihova burna romansa neretko je punila novinske stupce.

Šuškalo se da ju je on uvukao u pakao droga, a otkrio je da je jednom prilikom gotovo umrla na njegovim rukama nakon tri dana neprestanog opijanja.

– Bio sam siguran da je gledam kako umire. Držao sam je uz sebe i mislio kako umire u mom naručju. Nekako sam uspeo da joj otvorim usta i udahnem joj vazduh u grlo. Tad se stresla i video sam da joj se grudi podižu – ispričao je medijima.

Njihov brak je pukao nakon dve godine, te su se razveli 2009. godine. Ejmi je godinu dana kasnije ušla u vezu s rediteljem Regom Travisom i činilo se da će uz njega uspeti da se sredi, ali nakon raskida se vratila starim porocima.

Bogata karijera

Ejmi Vajnahus je ponosno nosila titulu autorke najprodavanijeg albuma veka „Back to Black“, doneo joj je pet Gremija i zauvek ju je zakovao u zvezde. Autorka je brojnih hitova, a prepoznatljiva je i po neverovatnoj boji glasa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter