Izvor: KURIR
10.07.2024 u 11:13
0

NACIONALNA PRIPADNOST PEVAČICA UZROK NOVOG SKANDALA U SARAJEVU: „Nakazo, bolje 400.000€ daj SIROTINJI“

Nikada nije kasno da se krene sa ugovaranjem aranžmana za novogodišnju noć, pa su tako Sarajlije već kaparisale hrvatsku pevačicu Severinu.

lako je ranije bilo neizvesno ko će sve nastupati osim Severine i koliki će biti troškovi, sada je potrđeno da će njeno pevanje koštati blizu 800.000 konvertibilnih maraka, odnosno oko 400.000 evra. Prema ugovoru koji će gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisati sa agencijom iz Vogošće, organizacija dočeka Nove godine ispred Vječne vatre biće poverena toj agenciji.

U sklopu ugovora, planirano je i prenošenje koncerta Sarajevske filharmonije iz Narodnog pozorišta putem LED ekrana ispred Vječne vatre, u periodu od 19.30 do 21.00 sati. Detalji o drugim izvodačima i njihovim honorarima nisu navedeni u ugovoru. Prema saznanjima Oslobođenja, gradonačelnica Karić obavezala se da će Grad Sarajevo iz budžeta izdvojiti blizu 680.000 maraka, što sa PDV-om iznosi oko 795.000 KM.

SIN DRAGANE MIRKOVIĆ FOTKOM ZAPALIO INTERNET: Marko pozirao u majici na bretele, oko vrata krst, komentari pljušte

Ova informacija naišla je na revolt Sarajlija koji su protiv rasipanja novca na hrvatsku pevačicu i novogodišnji koncert.

„Penzionisani, invalidi i demobilisani borci jedu još i danas iz kontejnera i narodnih kuhinja, a ti Benjamina akrepu kupuješ stan od 70 kvadrata ta 300.000 maraka i daješ skoro milion ovoj dami, al da mi se ne ljutiš, molim te, nakazo jedna, fuj, bolje ti je bilo da si to sve novca podelila ovoj sirotinji. Ne, vama je do slavlja i još se ponosiš ovim degenskim činom“, samo su neko od komentara na mrežama povodom novogodišnje proslave u Sarajevu.

Gradonačelici Sarajeva Benjamini Karić, izgleda, smetaju samo srpski pevači, ali ne i hrvatski. Podsetimo, Benjamina je na skandalozan način pozvala svoje sugrađane da ne idu na koncert Aleksandre Prijović, koja je održala tri koncerta. Iako je srpska pevačica nakon prvog koncerta istakla da je prezadovoljna kako ju je publika prihvatila u Sarajevu, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić na svom nalogu na platformi Iks (nekadašnji Tviter) napisala post koji je izazvao polemiku.

„Kao gradonačelnica Sarajeva nemam ovlašćenja da zabranim ili odobrim održavanje koncerata i nastupa u gradu, ali zato vi, moji sugrađani, imate pravo da odlučite da li ćete ići ili ne! Svako ima pravo izbora – napisala je gradonačelnica. U ovom stavu prva žena Sarajeva nije usamljena, pa su je mnogi podržali i istakli kako srpskoj pevačici nije mesto u Zetri, a bilo je i onih koji su istakli da i ne znaju ko je ona.

Nasuprot njima, Aleksandra Prijović održala je tri fantastična koncerta u Zetri, i nije se obazirala na bojkot koji je gradonačelnica Sarajeva tada uputula.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter