Izvor:
24.02.2019 u 13:48
0

NOVE VOŠTANE FIGURE U JAGODINI: Marković najavio figure Gamala Abdela Nasera i Abdela Fataha al- Sisija!

U Muzeju voštanih figura u Jagodini u narednih šest meseci naći će se i figure nekadašnjeg egipatskog predsednika Gamala Abdela Nasera i sadašnjeg predsednika Abdela Fataha al-Sisija, izjavio je danas narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma.

Taj predlog je izneo guverner egipatske regije Crveno more, general Ahmed Abdalah, prilikom posete Jagodini.

– Ja sam prihvatio predlog guvernera Ahmeda Abdalaha– izjavio je Marković i dodao:

-Naser i predsednik bivše Jugoslavije Josip Broz Tito bili su bliski prijatelji i tadašnja saradnja između Egipta i Jugoslavije bila je na veoma visokom nivou. Mi te odnose između Egipta i Srbije moramo da vratimo na nivo kakav je bio u vreme Tita i Nasera.

Marković je istakao da je predsednik Al-Sisi nastavio je politiku Nasera, tako da je Egipat danas ponovo veliki prijatelj Srbije, kao što je nekada bio Jugoslavije.

– U narednih šest meseci u Muzeju voštanih figura u Jagodini imaćemo još dve figure stranih ličnosti, pored predsednika Rusije Vladimira Putina. Ali oni nisu obični stranci. Naser je bio veliki prijatelj Jugoslavije, a danas je Al-Sisi veliki prijatelji Srbije. Siguran sam da ćemo i zahvaljujući ovim novim figurama, osnažiti onose Srbije i Egipta, koji je najuticajnija država Bliskog istoka- izjavio je Marković.

Guverner Abdalah je izrazio zahvalnost to će voštane figure Nasera i Al-Sisija biti postavljene u Muzeju voštanih figura u Jagodini.

– Kada od juna meseca krene redovna direktna avionska linija Beograd – Kairo biće mnogo jednostavnije da srpski turisti dođu u Egipat, ali i da egipatski turisti dođu u Srbiju i učinićemo sve da povećamo ekonomsku saradnju između Egipta i Srbije– rekao je Ahmed Abdalah.

U znak prijateljstva, za delegaciju iz Egipta u Jagodini je napravljena torta na kojoj se nalaze zastave Egipta i Srbije, koju se zajednički sekli ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić, general Abdalah i domaćin Dragan Marković.

Događaju je prisustvovao i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Srbije Branko Ružić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter