Izvor: Kurir.rs
02.07.2022 u 21:49
0

PREMINULA SVETSKA GLUMAČKA LEGENDA: Smrt porodica krila od javnosti 5 dana, ovo je prava istina!

Čuveni svetski glumac Džo Turkel preminuo je prošlog ponedeljka mirno u svojoj 94. godini. Najpoznatiji je po ulogama barmena u ostvarenju „The Shining“ i tvorca replikanata u „Blade Runner“. Glumčevu smrt sada je tek objavila njegova porodica, otkrivši da je umro mirno u Providence St. John’s Health Center u Santa Monici. U ovom teškom trenutku njegovi sinovi Krejg i Rovert bili su pored njega.

PREMINUO AMERIČKI GLUMAC U 19. GODINI: Ostaće upamćen po ulozi u seriji „The Walking Dead“ (FOTO)

Rođen 15. jula 1927. u Bruklinu, Turkel je bio u američkoj vojsci tokom Drugog svetskog rata pre nego što se preselio u Kaliforniju kako bi posle povratka nastavio glumačku karijeru. Njegova prva filmska uloga bila je u „City Across the River“ iz 1948., ali možda je jedan od glavnih katalizatora njegove karijere bilo pojavljivanje u B-filmu „Man Crazy“ iz 1953. godine.

Steli Kjubrik uočio je Turkela u tom filmu, kako je glumac rekao za podcast Kubrick Universe i rekao da je “film bio grozan, ali ti si mi se svidio, pa sam rekao da ću morati da te angažujem nekad”, a dokaz o tome koliko ga je Kjubrik voleo leži u činjenici da je Turkel igrao u čak tri njegova filma.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Zahvaljujući „The Shiningu“, Turkel je dobio ulogu u naučno-fantastičnom klasiku Ridlija Skota iz 1982. „Blade Runner“ kao Dr. Eldon Tajrel, korporativni gospodar kompanije koja stvara replikante. Neke od njegovih drugih zapaženih filmskih uloga uključuju pojavljivanje u filmovima Berta I. Gordona „The Boy and the Pirates“ i “Tormented” iz 1960., lik Bronsona u „The Sand Pebbles“ iz 1966. uz Stiva Mekvina, gangstera Džejka“Greasy Thumb” Gusika u “The St. Valentine’s Day Massacre“ i u hororu iz 1990. „The Dark Side of the Moon“.

Na malom ekranu Turkel se pojavio u TV serijama kao što su „The Life and Legend of Wyatt Earp“, „The Lone Ranger“, „S.W.A.T“, „The Andy Griffith Show“, „The Untouchables“, „Dragnet“ i „Miami Vice“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter