Izvor: 24 sedam
27.08.2024 u 08:16
0

BORBA SA VATROM NA VIDIČU TRAJE I DALJE: Vatra stigla i do manastira

Teško je i u selu Smilovci kod Dimitrovgrada, gde je vatra stigla na nekoliko stotina metara od manastira Sv. Kirika i Julit

Borba sa požarima na planini Vidlič i u njenom podnožju, kao i u selima u okolini Pirota i Dimitrovgrada, nastavljena je i tokom noći. Pirot i Dimitrovgrad proglasili su vanrednu situaciju na delu svojih teritorija.

Najteže je u okolini sela Krupac iznad kojeg gori šuma, a građani su napravili barijere kako se vatra ne bi približila kućama. Meštani sela Krupac kod Pirota su uputili apel svima koji mogu da dođu i pomognu da se spreči širenje vatre prema selu.

Više vatrogasnih vozila se uputilo prema šumi. Teško je i u selu Smilovci kod Dimitrovgrada, gde je vatra stigla na nekoliko stotina metara od manastira Sv. Kirika i Julite, pa je odbrana manastira trenutno prioritet

Borba sa vatrom tokom noći vodila se i u selu Basara kod Pirota, u čijoj okolini gori borova šuma. Iz MUP-a je saopšteno da je tokom jučerašnjeg dana zabeleženo 179 požara na otvorenom prostoru, a da su trenutno najveći aktivni požari na teritoriji Pirota, Kučeva, Žagubice, Crnog vrha i Tare.

U poslednjih sedam dana pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su na 893 požara na otvorenom prostoru, a za isti period prošle godine imali su 393 reagovanja na otvorenom prostoru.

Sektor za vanredne situacije MUP još jednom je apelovao na građane da budu pažljivi i da se pridržavaju Zakona o zaštiti od požara, ističući da u toplim danima koji već dugo traju u našoj zemlji svaka nepažnja može da dovede do požara velikih razmera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter