Izvor: Informer
16.03.2022 u 15:18
0

BREZOVICA, TRN U OKU PRIŠTINE Nova akcija pripadnika ROSU, lisice za dvojicu Srba zbog navodne korupcije

Dve osobe srpske nacionalnosti su uhapšene u akciji policije i tužilaštva u Štrpcu, a po odluci tužioca određen im je pritvor od 48 sati.

Uhapšeni su carinik N.G. i predsednik UO „Ski centar Brezovica“ S.I. koji su osumnjičeni za krivično delo primanje mita, javio je RTS pošto su pripadnici kosovske policije ROSU, rano jutros upali u više srpskih kuća u Štrpcu, Sevcu i Brezovici, kao i u zgradu Privremenog organa opštine Štrpce.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Pod izgovorom nastavka nekakve akcije pod nazivom „Brezovica“, oko 15 pripadnika ROSU, dugim cevima uperenim u starce i žene pretresali su srpske kuće, uznemiravali meštane, blokirali rad opštine i vozilima ometali funkcionisanje normalnog života“, naveo je Petković.

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu najavljuje da će protiv uhapšenih podneti zahtev za određivanje pritvora osnovnom sudu u Uroševcu.

Iz tužilaštva u Uroševcu navode da se sumnja da su navodno počinjena krivična dela zloupotrebe službenog položaja, uzimanje i davanje mita, prenosi RTS.

U prethodnoj akciji 3. marta, istog naziva „Brezovica“, uhapšeno je sedmoro osumnjičenih. Među njma tri bivša službenika Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture i četiri vlasnika privatnih preduzeća.

 

U prvoj akciji poznatoj kao „Brezovica“, u decembru prošle godine, uhapšeno je 10 osoba, medu kojima je i bivši predsednik opštine Štrpce Bratislav Nikolic.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter