Izvor: Telegraf
17.03.2022 u 08:33
0

HAPŠENJE NA KOSOVU: Po mesec dana pritvora za još 15 uhapšenih policajaca

Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za još 15 policajaca uhapšenih u okviru akcije „Tačka “, dok je još devetorici okrivljenih određeno prijavljivanje u policijsku stanicu, prenosi Kosovo-online.com.

Uhapšeni službenici, njih 24, sumnjiče se da su izvršili krivična dela učešće i organizovanje kriminalne grupe, kupovina, držanje, stavljanje u promet i neovlašćena prodaja opojnih droga, psihotropnih supstanci i analoga, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, primanje mita, vršenje uticaja i šverc robe.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Protiv 15 okrivljenih izrečena je mera pritvora od mesec dana, dok je još za devet okrivljenih odbijen zahtev tužilaštva za određivanje pritvora i izrečena im je mera javljanja u policijsku stanicu u trajanju od mesec dana. Osnovni sud u Prištini odredio je juče meru od jednog meseca pritvora za još 25 policijskih službenika uhapšenih u istoj akciji.

Po nalogu Specijalnog tužilaštva Kosova u regionu Đakovice i Prizrena u ponedeljak je sprovedena akcija kodnog naziva „Tačka“, u kojoj je uhapšeno 50 državnih službenika, od kojih 48 pripadnika Kosovske policije i dva iz Kosovske carinske službe zbog sumnje da su primali mito i zloupotrebili službeni položaj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter