Izvor: Kurir
26.08.2024 u 10:53
0

MISTERIJA NESTANKA DANKE ILIĆ: I dalje nema odgovora

Tužilaštvo ima rok do 4. oktobra da podigne otpužnicu protiv osumnjičenih Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50)

Dvogodišnja Danka Ilić iz Bora nestala je u selu Banjsko Polje kod Bora pre tačno pet meseci i od tada joj se gubi svaki trag. Policija je istragom utvrdila da je ona ubijena i za to ubistvo osumnjičeni su Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot i Srđan Janković (50) iz sela Luka, radnici JKP „Vodovod“ u Boru. Međutim, iako je istraga završena, ni pet meseci posle nestanka male Danke tri pitanja nisu dobila odgovor!

STARA PLANINA U PLAMENU: Teren je izuzetno nepristupačan (VIDEO)

Gde je telo?

Policija od 26. marta, kad je Danka nestala, traga za njom, a od hapšenja osumnjičenih i za njenim telom.

– Potraga je bila bez uspeha, iako su pripadnici policije i službi spasavanja uložili nadljudske napore. Pretraženo je svako mesto na koje su prvo ukazivali osumnjičeni, zatim i brat Dejana Dragijevića, Dalibor, koji je preminuo u pritvorskoj jedinici dan nakon što je uhapšen. Nebrojeno mnogo lokacija je pretraženo, neka od njih i više puta, ali od Dankinog tela nema ni traga – kaže izvor.

Brojke

x 5 meseci prošlo je od nestanka Danke Ilić

x 25 svedoka saslušano je u istrazi

x 40 dana tužilaštvo još ima da podigne optužnicu

Naš sagovornik dodaje da su osumnjičeni Dragijević i Janković u policiji najpre priznali da su ubili devojčicu.

– Rekli su prvo da su njeno telo bacili na deponiju na Starobanjskom putu, a zatim da su ga dva dana kasnije premestili s tog mesta. Nakon toga, Dalibor Dragijević je dao oko 20 različitih lokacija koje je policija pretražila, uključujući i njihove domove i dvorišta, ali potraga nije dala rezultate. Zbog toga telo, kao dokaz, ne može da posluži za optužnicu koja bi trebalo da bude podignuta do početka oktobra.

DNK tragovi

Osim misterije nestanka tela, pojavila se još jedna i to nakon analize DNK i GPS veštačenja koja je pokazala da ima DNK tragova u službenom automobilu koji su Janković i Dragijević vozili, ali nijedan od njih ne pripada Danki!

– Prema podacima kojima raspolaže istraga, Janković i Dragijević su u policiji ispričali da su devojčicu udarili službenim vozilom „fijat panda“ i da su je potom ubacili u zadnji deo automobila. S tim u vezi rađena su DNK veštačenja kako bi se videlo čiji su tragonu u automobilu, ali i na njemju. Međutim, analize su pokazale da ima tragova samo osumnjičenih, ali ne i Dankinih. DNK tragovi izolovani su i sa njihove garderobe i oruđa iz njihovih domova, ali ni tamo nije bilo Dankinog DNK –

Hronologija

x 26. mart – Danka Ilić je poslednji put viđena u Banjskom Polju

x 4. april – uhapšeni Dejan Dragijević i Srđan Janković zbog sumnje da su ubili devojčicu i sakrili njeno telo

x 6. april – uhapšeni Radoslav i Dalibor Dragijević, otac i brat osumnjičenog Dejana, zbog sumnje da su pomagali osumnjičenima

x 7. april – Dalibor Dragijević iznenada umire u pritvorskoj jedinici

x 16. april – saslušana Svetlana Dragijević, majka osumnjičenog Dejana

x 17. april – saslušani Ivana i Miloš Ilić, Dankini roditelji. Saslušanje obavljeno pred osumnjičenima

x 15. maj – preminula Svetlana Dragijević. Na sahranu dovedeni muž Radoslav i sin Dejan

x 29. maj – Radoslav Dragijević pušten da se brani sa slobode

Povukli priznanja

Dvojica osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić menjali su svoje iskaze tokom istrage, što je dodatno otežalo ceo proces. Obojica su u policiji najpre priznala zločin, ali se već na prvom saslušanju u tužilaštvu Janković branio ćutanjem, a samo je Dragijević priznao zločin. Međutim, kako je istraga odmicala, prvo je Janković tražio da ga tužilac opet sasluša, a potom je to tražio i Dragijević.

– Na drugom saslušanju obojica su ispričala iste priče! Negirali su zločin i tvrdili da Danku nikada nisu ni videli. Nisu sporili da su 26. marta službeno bili u Banjskom Polju i da su prolazili pored kuće Dankine majke Ivane, ali su tvrdili da Danku nisu udarili kolima, niti su je uopšte videli –

Dankin otac

Miloš Ilić, otac male Danke, rekao je ranije za Kurir da je potresen celom situacijom, s obzirom na to da su obojica osumnjičenih prvobitno priznali delo u policiji, a potom negirali sve.

– Ne znam šta bih rekao, u šoku sam zbog svega, čuo sam i ne mogu da verujem. Dragijević je sve priznao na početku, a sad, kad je prošlo toliko vremena, odjednom sve negira. Imam samo da kažem da laže, kao i onaj drugi, Janković. Trebalo bi da bude sramota sve te advokate koji ih očigledno savetuju šta da pričaju – rekao je Miloš Ilić i dodao da ni njemu, ni supruzi Ivani, uopšte nije lako svih ovih meseci.

Tri misterije

x Nema tela Danke Ilić

x Nigde nije nađen njen DNK

x Nema priznanja osumnjičenih

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter