Izvor: Novosti
28.07.2021 u 08:45
0

NADRLEKARKA PRED PRVIM OSNOVNIM SUDOM U BEOGRADU: Ugrožavala živote pacijentkinja

ПРВО основно јавно тужилаштво у Београду је поднело оптужни предлог Првом основном суду у Београду против надрилекарке Олгице Маркановић и Ј. Т. због извршења кривичног дела Тешко дело против здравља људи у саизвршилаштву.

VAŽNO:

DARKO MLADIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Inckov zakon je POLITIČKA PSIHOLOŠKA OPERACIJA – istinu moramo da branimo najoštrijim sredstvima!

HAOS NA PRIŠTINSKOM AERODROMU: Kvar na avionu izazvao opštu paniku među putnicima

VREMENSKA PROGNOZA ZA SREDU: Veoma toplo – OPREZ!

 Након претходе кривичне пријаве удружења Интердисциплинарне естетске и антиејџинг медицине Србије „СЕСИАМ“, информације Министарства здравља и више пријава које су поднели оштећени, тужилаштво је одредило задржавање према осумњичној О. М. у трајању од 48 часова која је затим саслушана у законском року дана 03.06.2021. године, након чега јој је Први основни суд у Београду, на предлог тужилаштва, одредио притвор у трајању од 30 дана и исти, на образложен предлог, продужио за још 30 дана по више основа – обзиром да О.М нема пријављено пребивалиште на територији Републике Србије, да постоје особите околности које указују да ће боравком на слободи ометати поступак утицањем на оштећене и сведоке, као и да, имајући у виду период извршења кривичног дела и број оштећених, постоје особите околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело – наведено је у саопштењу тужилаштва. 

У доказном поступку тужилаштво је испитало дванаест оштећених и једног сведока и одредило медицинско вештачење телесних повреда оштећених од стране судског вештака за област пластичне и реконструктивне хирургије.

– О. М. и Ј. Т. је стављено на терет да су кривично дело извршиле у периоду од 01.05.2020. године до 01.03.2021. године у нерегистрованом „медицинско-естетском центру Tayas” у Београду у ул. Дриничка бр.8а на тај начин што су неовлашћеном и неправилном употребном средства „плазма пен“ проузроковале трајна оштећења на третираним деловима лица оштећених у виду дубоких опекотина другог Б и трећег степена, уз истовремено недопуштену примену ињекционе локалне анестезије „лидокаин – хлорида“ која је представљала ризик по живот оштећених у случају алергијске реакције услед непостојања антишок терапије и едукације окривљених, као и саме примене уређаја „плазма-пен“ због коришћења струје – саопштило је Тужилаштво.Тужилаштво је предложило да Први основни суд у Београду након одржаног главног претреса и спроведеног доказног поступка окривљеној О.М. изрекне казну затвора у трајању од 3 године, као и да окривљеној Ј.Т. изрекне казну затвора у трајању од 1 године.

У даљем току поступка Прво основно јавно тужилаштво у Београду ће испитати преостале оштећене, одредити медицинско вештачење телесних повреда оштећених, након чега ће донети одлуку о кривичном гоњењу окривљених због истог кривичног дела учињеног на штету лица која нису обухваћена овим оптужним предлогом.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter