Izvor:
30.07.2017 u 13:02
0

NAPOKON PRESUĐENO: Deda (78) dobio osam meseci zatvora jer je ošamario unuku!

Niko više ne sme, u porodici ili na poslu,nekoga da proganja ili tajno prati. nepristojne ponude pa čak i pirča o tome a da se neko oseća nelagodno, smatra se seksualnim uznemiravanjem.

Supruge ne moraju da trpe bahate muževe, a maloletna deca nemoćne ili stare osobe, ukoliko budu na bilo koji način zlostavljeni ili terani na nešto što ne žele da urade ili gledaju to sad mogu odmah da prijave.

Tako su u pritvoru završila dvojica vremešnih sugrađana. Jedan od njih, A. D. koji ima 78 godina, osuđen je na osam meseci, uslovno na dve godine robije zato što je posle kraće svađe zbog zakasnelog dolaska kući iz provoda.udario svojoj četrnaestogodišnjoj unuci vaspitni šamar.

Drugi, šezdesetpetogodišnji, P. P. čeka izricanje presude. On se tereti da je svoju nekoliko godina mlađu suprugu, sa kojom je već deceniju u braku i koja ga je prijavila za "povredu dostojanstva" terao da svakodnevno obavlja sve kućne poslove.

Ona je kako tvrdi bila primorana da mužu svakodnevno ugađa, počev od toga da kuva samo oono što on želim da ide u kupovinu, čisti i sprema kuću, pere i pegla veš. Pored toga ju je svakodnevno primoravao na seksualne odnose.

Osim polnog uzmeniravanja u Krivični zakonik je nedavno uvedeno i krivično delo proganjanje, povećana je kazna i za obljubu nad nevinim licem, teranje deteta na prisustvo polnim radnjama i drugi vidovi zlostavljanja.

izvor/vecernjenovosti

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter