Izvor: Kurir
24.08.2024 u 22:28
0

NEIZMERNA JE TO LJUBAV BILA: Proglašen dan žalosti na teritoriji Novog Sada

Majka Maja S. (23), otac Danijel A. (29), njihova tri sina od četiri, pet i dve godine i ćerka stara sedam godina, izgoreli su u svojoj kući u Novom Sadu kad je oko dva sata posle ponoći buknuo požar, a rođak porodice kaže da su roditelji svoj život posvetili tome da odgaje decu kako treba i da su živeli u velikoj ljubavi.

Oni su, da podsetimo, izgoreli u sobi u kojoj su spavali, a dečicin deda i ujak pokušavali su da dopru do porodice i da ih spasu, ali nisu uspeli. Oni su macolom probijali zidove, ali nisu uspeli da se izbore sa vatrom.

LIKVIDIRAN USRED BELA DANA: Kamere snimile ubistvo Milana Šuše!

– Ovo je teška tragedija za sve nas u porodici. Danijel je bio vrlo vredno dete, radio je kao fizički radnik na svim ponuđenim poslovima u građevini i u poljoprivredi iz tih povremenih poslova i imali su prihod što su dobijali od države – kaže nam Danijelov stric i dodaje:

– On je tako izdržavao sebe i porodicu, a nažalost eto desila se ta tragedija. Nama sad ostaje samo tuga u srcima jer smo ih izgubili sve zajedno u toj vatrenoj stihiji.

Prema njegovim rečima, porodica je uglavnom živela u Đurđevu kod Danijelovog oca, ali su povremeno zbog poslova odlazili u Novi Sad.

– Povremeno odlaze u Novi Sad radi posla, inače su živeli ili u Đurđevu kod Danijelovog oca ili u Čurugu, ali najviše su bili sa njegovim ocem. Taj isti otac je deda male dece koji je pokušavao da probije otvor u zidu da ih spase – kaže Danijelov stric.

Drugi rođak posvedočio je o tome koliko su Maja i Danijel bili posvećeni porodici i trudili se da sve što mogu pruže deci.

– Radio je da im pružio koliko može, Maja je bila stalno sa njima, neizmerna je to ljubav bila, a sad ih više nema – kaže rođak

Podsetimo, kako je saopštio Ivica Dačić, ministar policije, sumnja se da je požar izazvao punjač za električni skuter koji je tokom noći bio uključen u struju.

O tome koliko je Maja bila vezana za decu svedoče i njene obvjave na društvenim mrežama. Ceo njen profil bio je posvećen deci, a brezbroj fotografija govori o tome koliko im je bila prvržena.

– Moja deca moje su bogatstvo. Mamina srca, lepotani i ceo svet – pisala je Maja ispod slika sa mališanima, a u jednoj od brojnih objava navela je: „Za vas majka daje život“.

Takođe, osim Danijelovog oca i Majnog brata koji su pokušalči da ih spasu, rođaci kažu da veruju da su Maja i Danijel uradili sve da bar izbave decu, ali da su bili bespomoćni…

Povodom tragične smrti šestočlane porodice, na osnovu odluke gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, 24, 25. i 26. avgust proglašeni su za Dan žalosti na teritoriji grada Novog Sada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter