Izvor: informer
25.07.2024 u 09:47
0

POČINJE SUĐENJE MASOVNOM UBICI IZ DUBONE: Uroš Blažić pred sudnicom Okružnog zatvora u Beogradu

Sudnica namenjena za visokorizična suđenja

Suđenje Urošu Blažiću kojem se sudi za masovna ubistva u selima Dubona i Malo Orašje kod Mladenovca pre dva meseca je iz sudnice Višeg suda u Smederevu premešteno u Okružni zatvor u Beogradu zbog napada porodice njegovih žrtava.

Naime, suđenje ovom masovnom ubici, krajem maja je okarakterisano kao visokorizično. Pripremno ročište zakazano je za sutra kada će se Blažić ponovo naći „oči u oči“ sa roditeljima žrtava.

Podsetimo, optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Smederevu Uroš Blažić se tereti da je u selima Dubona i Malo Orašje, koja se nalaze u blizini Mladenovca, ubio devetoro mladih, a ranio 12 osoba. Njemu se na teret stavljaju krivična dela – teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

POŽAR U SOMBORU: Vatrogasci na terenu, vatra i dalje tinja

Na optužnici se, osim Uroša, nalazi i Radiša Blažić kojem se na teret stavlja da je izvršio krivično delo – nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pripremno ročište trebalo je da se održi 23. maja u Višem sudu u Smederevu, međutim, ono nije održano jer je u trenutku kada su stražari u sudnicu uveli masovnog ubicu – Uroša Blažića koji je imao pancir i lisice na rukama i nogama, besni roditelji i rođaci žrtava nasrnuli na njega i pokušali da ga linčuju.

Kako smo ranije izveštavali Blažić je napravio samo par koraka u sudnici u kojem je, u tom trenutku, bilo oko 70 oštećenih.

Ovo je bio prvi susret sa ubicom njihove dece i roditelji, kako se pretpostavlja, nisu mogli da kontrolišu svoje emocije.

Vrhovni sud je zatim doneo odluku da se suđenje Urošu Blažiću i njegovom ocu Radiši premesti u sudnicu Okružnog zatvora u Beogradu.

Inače, sudnica u kojoj će se održavati suđenje je otvorena 2009. godine i predviđena je za održavanje suđenja visokog rizika.

Ova sudnica ima tri ulaza i rađena je po uzoru na sudnice Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu. U njoj ima 20 mesta za advokate i veći broj okrivljenih, a kapacitet sale za posetioce suđenja je 40 mesta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter