Izvor: KURIR
18.08.2024 u 13:24
0

PRE DVA MESECA UBIJENI VEHABIJA POZIVAO JE SLEDBENIKE NA BOJ: „Ustanite braćo, uzmite oružje u ruke, podignite sablje“

Vehabija Senad Ramović zvani Becan likvidiran je sinoć u selu Hotkovo kod Novog Pazara nakon što je odbio da se preda organima bezbednosti i zapucao je na pripadnike SAJ. Blokirani su svi prilazi selu, a samo lekari Hitne pomoći su konstatovali smrt Ramovića. Likvidirani vehabija pre samo dva meseca je na društvenim mrežama pozivao svoje sledbenike "da ustanu i uzmu oružje u ruke".

Ramović, koji je zbog terorizma bio u zatvoru 13,5 godina, na svom profilu na Fejsbuku objavio je 27. jula dve fotografije na kojima je ispisan tekst gde poziva svoje sledbenike „da podignu svoje sablje, daju svoju život i da ih se dušmani plaše.“

– Ustanite o, braćo moja, uzmite oružje u ruke, Alah radi se borite, za čast, za decu, za stare, za njihove patnje i muke. Ustanite, pravoverni, krenite korakom čvrstim, smelim setitet se predaka hrabrih, što život svoj su dali, jer verovaše srcem celim. Ustanite lalovi islama, podignite sablje vaše, tekbiri neka gazrme, na mesec dana hoda, neka se dušmani plaše. Ustanite o, muslimani ne spavajte bilo je dosta, dušman ubija, ruši i pljačka zar ne vidite ništa, pusta nam zemlja osta Ustanite učenjaci, napustite udobne dušeke, kafiri veru skrnave i Kabu hoće da sruše, da zgaze u srce Meke – piše u prvom delu objave, a zatim se dodaje:

– Ustanite o, očevi stari, povedite sinove vaše, stanite rame uz rame, nek dušmani čuju i vide da se ni stari borbe ne plaše. Ustanite, i vi majke, spremajte sinove svoje, nek u boj ljuti idu, da ne budu kurbani koje će kafir da muči i kolje. Ustanite o, kćeri islama, podignite dlanove visoko, pomozite borcima dovom, nek vam zadrhti srce, nek vam zasuzi oko. Ustani i ti brate, bar dovu Alahu uputi, zar strah i stid te nije, da spavaš i uživaš, dok boj se bije ljuti. Ustani, bar vikni jednom, koliko glas te služi, bar tako ti pomozi, ako oružjem ne možeš bar se glasom oduži. Ustaću i ja brate, baciću pero ovo, s borcima u saf staću, za sad se perom borim, jer dušmanin me u lance okova.

SRAMNO VELIČANJE VEHABIJE KOJI JE ZAPUCAO NA POLICIJU: „Dokaz da si bio veliki je i ovaj da te ljudi sa svojih profila žale“

Nakon njegove objave dva dana kasnije, tačnije 29. jula njegov stanodavac Miloš Žujović (25) iz Mladenovca koji je promenio veru i prešao u islam napao je pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremović (34) i teško ga povredio, dok je čuvao izraelsku ambasadu u Beogradu. Žujović je, kako smo ranije prenosili, maskiran samostelom napao Jevremovića 29. jula oko 11 sati ujutru. Terorista Žujović je tog jutra obučen u beloj majici, sivim pantalonama, crnim cipelama i rancem, na leđima nekoliko puta prilazio kućici gde je bio pripadnik MUP-a. U jednom trenutku stavio je hiruršku masku na lice, ušao unutra i samostrelom koji je izvadio iz kese ranio žandarma u vrat, koji je ranjen uspeo da ispali nekoliko hitaca od kojih je terorista preminuo.

Nakon terorističkog napada u centru Beograda sumnjalo se da je vehabija Senad Remović pobegao na Kosovo i Metohiju, gde je imao saradnike iz vehabijskog pokreta. Od tada se krio, a BIA ga je locirala, kako je i naveo ministra policije Ivica Dačić jutros gostujući na Prva TV, dok ga je policija hapsila. Kako je naveo ministar Dačić vehabiju su izdali upravo oni koji su mu i pružili sigurno utočište.

Ovo inače, nije jedina objava ubijenog vehabije u Novom Pazaru, jer je često delio sadržaj u kome poziva svoje istomišljenike na prolivanje krvi. Takođe, znao je u nekoliko navrata da objavi i video zapise na kojima se vide njegovi istomišljenici kako se mole u dvorištu na livadi u selu Hotkovo gde je sada ubijen. Naime, vehabija je u ovom pazarskom selu imao vikendicu.

Pa da podsetimo, Ramović je ranije zbog terorizma bio osuđen na 13,5 godina zatvora, a jednom prilikom je ispričao da je pripremao teroristički napad u Beogradu. Ramović je uhapšen 2007. nakon žestokog oružanog obračuna sa policajcima u selu Trnava kod Novog Pazara. Tada je uhapšeno još 14 Ramovićevih saradnika. Teretili su se za planiranje ubistva tadašnjeg muftije Muamera Zukorlića, kao i za pripremu terorističkih napada u Beogradu i Novom Pazaru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter