Izvor: Tanjug
07.12.2020 u 14:26
0

Preminuo zlatni olimpijac Dejan Dabović

Bivši vaterpolo reprezentativac, trener i sportski radnik Dejan Dabović preminuo je u Beogradu posle kratke i teške bolesti u 77. godini, saopštio je Vaterpolo savez Srbije (V Š).

Dabović je rođen 3. avgusta 1944. u Herceg Novom, a za reprezentaciju Jugoslavije je igrao 110 puta i postigao 53 gola.

Najveći uspeh mu je osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Meksiko Sitiju 1968, a ima i osvojeno zlato i na Mediteranskim igrama u Izmiru 1971. godine.

SAZNAJTE JOŠ…

MESEC ZA PLAĆANJE POREZA: Evo ko sve treba da podnese poresku prijavu i do kada

„DOSTA ZARAŽENIH TRUDNICA SA KOMPLIKACIJAMA“ Đukić ukazao: Kliničke slike teže nego u prethodnom periodu

VESIĆ NA TV HAPPY: Džej zaslužuje da počiva među zaslužnim građanima Beograda

VATRENA STIHIJA U SJENICI: Požar zahvatio porodičnu kuću starice, sumnja se da je NASTRADALA

DOLIJALI: Četiri osobe uhapšene po poternicama

MALI: Realan rast BDP-a od šest odsto u 2021.

Za nacionalni tim je još igrao na Svetskom prvestvu 1975. u Kaliju i godinu dana kasnije na Olimpijskim igrama u Montrealu.

Igrao je za Jadran do 1968. kada je prešao u Partizan. Sa beogradskim sastavom je 1968. i 1970. osvajao državni prvenstvo a 1968. i 1969. zimsko prvenstvo.

Karijeru je nastavio u Primorju, a završio u Solarisu.

Posle toga se bavio trenerskim poslom u brojnim klubovima u Jugoslaviji i Italiji. Bio je tvorac izvanredne generacije Primorja koja je iznedrila asove poput Vladimira Vujasinovića, Igora Hinića, Samira Baraća…

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter