Izvor: juznevesti
29.10.2022 u 13:10
0

PRETUČEN DEČAK U LESKOVAČKOJ ŠKOLI: Slučaj prijavljen policiji, obavešten i Centar za socijalni rad!

Učenika petog razreda leskovačke OŠ “Vasa Pelagić” pretukli su u petak u školi drugi đaci i njegova majka prijavila je slučaj policiji. Direktor Centra za socijalni rad u Leskovcu, Predrag Momčilović, kaže da je obavešten, ali da to treba da se rešava na nivou škole, jer nije reč o deci bez roditeljskog staranja.

Kako mediji nezvanično saznaju, incident se desio na času i pred nastavnikom, a dečak je nakon toga završio u Urgentnom centru sa lakšim povredama.

„PREUZIMAMO SVE KORAKE KOJI SU U NAŠOJ NADLEŽNOSTI“: Oglasio se direktor škole u kojoj su BRUTALNO ZLOSTAVLJALI đaka prvog rareda!

Iz Policijske uprave u Leskovcu kažu da je majka dečaka prijavila slučaj i da je rad u toku.

Momčilović potvrđuje da je Centar za socijalni rad obavešten i kaže da će postupati u skladu sa svojim nadležnostima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ipak, pošto nije reč o deci bez roditeljskog staranja, Centar će se uključiti tek ako se utvrdi da su oni loše brinuli o svojoj deci, a do tada problem rešava škola, odnosno pedagoška služba, objašnjava Momčilović.

– To je redovna procedura da nas obavesti škola, ali pošto je to vršnjačko nasilje, Centar za socijalni rad nema ingerencije, s obzirom na to da deca imaju roditelje. Nama su sfera interesovanja deca bez roditeljskog staranja, a svakako je Centar obavešten, ali ne do te mere da je to nešto sada bilo hitno i alarmantno pa da smo postupali – navodi direktor leskovačkog Centra za socijalni rad.

Iz škole ne odgovaraju na pitanja o tome pod kojim okolnostima se desio incident i šta će preduzeti povodom toga.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter