Izvor: happybsc
14.06.2024 u 18:50
0

BIŠI OBAVEŠTAJAC TVRDI: Zapad treba da prihvati Putinovu šansu za mir posle će biti skuplje

Predsednik Rusije Vladimir Putin svojim predlogom o rešavanju sukoba u Ukrajini daje Zapadu još jednu šansu da zaključi mir pod obostrano povoljnim uslovima, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter.
„Ostaje da se nadamo da ovog puta nikakav Boris Džonson neće doputovati u Kijev da bi rekao Vladimiru Zelenskom da izađe iz pregovora i odbaci mir“, rekao je Riter misleći na pregovore vođene u Istanbulu koji su propali zbog bivšeg britanskog premijera.
Prema Riterovim rečima, Putinov predlog je pun pogodak jer je potpuno izmenio agendu i konferencije o Ukrajini koja se ovog vikenda održava u Švajcarskoj i jubilarnog samita NATO u Vašingtonu.
Lopta je sada u dvorištu Zapada ….Videćemo kako će odreagovati. Mirovna konferencija u Švajcarskoj koja je prvobitno bila osuđena na propast sada …. Razmatraće se ruska mirovna inicijativa umesto nerealističnih očekivanja Zelenskog da će Rusija napustiti nove teritorije“, naveo je Riter.
A samit NATO, kako je dodao, neće se baviti proširivanjem, nego kako se odnositi prema ruskoj inicijativi.
„To će staviti Zapad pred dilemu, upravo tamo gde Rusija i želi da se Zapad nađe“, rekao je on i dodao da ako bi plan bio prihvaćen to bi bi kraj Zelenskog.
Ako inicijativa bude odbačena, budući zahtevi će biti sasvim drugačiji, zaključio je Riter.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter