Izvor: EURONEWS SRBIJA
14.06.2024 u 18:13
0

TRAMOVA POBEDA SVE IZVESNIJA: Zašto moćnici sa Volstrita sve više staju uz Trampa?

Što su bliži američki predsednički izbori u novembru administracija predsednika Džozefa Bajdena suočava se sa težim ekonomskim i geopolitičkim izazovima, dok mnogi „teškaši“ iz sveta finansija staju uz njegovog rivala Donalda Trampa, uprkos kontraverzama republikanskog kandidata

KINA DANAS U FOKUSU G7: Prvi put u istoriji – Na samitu i papa Franja

 

„Istorijski gledano, neki od načina na koji se Tramp ophodi prema ljudima njima ne prija kada imaju više izbora, ali više zaista ne preostaje mnogo izbora“, rekao je milijarder i vlasnik hokejaškog tima Karolina Harikens Tom Dandon u sredu gostujući na toj televiziji.

Prema izveštaju Politica, određeni broj milijardera je spreman da zaboravi na ličnu zabrinutost u vezi sa Trampom i prigrli ga kao svog kandidata na sledećim izborima. Neki od tih titana su Hal Lambert, osnivač investicionog fonda „Point Bridge Capital“, izvršni direktor hedž fonda Nelson Peltz i hotelski magnat Robert Bigelov.

Promena stava je u velikoj meri posledica Trampove „pro-biznis“ politike i prethodnog položaja na svetskoj sceni, rekao je Dandon.

Za vreme Bajdenovog mandata, američka privreda je doživela rekordnu inflaciju, razdražljivo tržište nekretnina i rast duga u domaćinstvima, piše u tekstu Fox News-a.

Više od tri četvrtine ispitanika u istraživanju Bloomberga reklo je da je predsednik odgovoran za trenutni učinak američke ekonomije, a skoro polovina je rekla da je „veoma odgovoran“.

Dandon je istakao da „kolektivne gluposti“ Bajdenove administracije doprinose rastu podrške Trampu među elitom sa Volstrita, pored svakodnevnih Amerikanaca.

„Neke stvari su došle do tačke gde je teško podržati besmislice“, rekao je on.

O trendu prelaska krupnog kapitala na Trampovu stranu Euronews Srbija je pisao krajem maja kada je bivšeg šefa Bele kuće iznenada podržao Stiven Švarcman, koosnivač i izvršni direktor „Blekstouna“, jednog od najvećih „alternativnih“ investicionih fondova na svetu.

„Blekstoun“ upravlja sa više od bilion dolara investicija i umešan je u gotovo sve segmente globalne ekonomije od biomedicinskih istraživanja, preko digitalnih platformi plaćanja, do lanaca hotela, zabavnih parkova, pa čak i aplikacija za upoznavanje.

Zanimljivo je da je on pre manje od dve godine napustio Trampov tabor, ali je prošlog meseca odlučio da se vrati.

„Delim zabrinutost većine Amerikanaca da naša ekonomska, imigraciona i spoljna politika vode zemlju u pogrešnom pravcu. Iz ovih razloga, planiram da glasam za promenu i podržim Donalda Trampa za predsednika“, rekao je tada bogataš „težak“ 38,3 milijardi dolara, kojeg smatraju najmoćnijim čovekom na Volstritu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter