Izvor: BSC Happy/Kurir/Tanjug
06.07.2023 u 18:43
0

PROTRČAO KROZ DVORIŠTE I REKAO „UBIO SAM BRATA“: Otac dečaka za tragediju saznao na poslu

Slučajno usmrtio brata

Četrnaestogodišnjak osumnjičen za ubistvo svog 12-godišnjeg brata u mestu Međulužje kod Mladenovca, biće priveden dežurnom sudiji za maloletnike Višeg suda u Beogradu, saopštio je danas MUP navodeći da je uhapšena baba dečaka zbog sumnje da je posedovala neregistrovanu i neadekvatno obezbeđenu lovačku pušku, iz koje je njen 14-godišnji unuk pucao u svog brata.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su V. L. (1967) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti, a u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti.

Ona se sumnjiči da je u kući u kojoj živi, u mestu Međulužje kod Mladenovca, posedovala neregistrovanu i neadekvatno obezbeđenu lovačku pušku, a u čiji posed je došao njen četrnaestogodišnji unuk iz koje je pucao u svog dvanaestogodišnjeg brata i usmrtio ga.

V. L. je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, a zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo, maloletnik će biti priveden dežurnom sudiji za maloletnike Višeg suda u Beogradu.

Prema rečima rođake porodice, koja je i obavestila policiju i Hitnu pomoć, prizor je bio jeziv. Kaže da je četrnaestogodišnjak, dok je ona bila sa decom u dvorištu, samo protčao kroz njeno dvorište i uzviknuo ‘Ubio sam brata’.

„Čulo se da je nešto puklo, ali nismo obraćali pažnju. Tek kada se on pojavio i izgovorio da ga je ubio, shvatila sam šta se dogodilo. Čula sam da su se posvađali oko bazena, ali šta se dogodilo nisam pametna“, navodi sagovornica.

Kako dodaje, sa dečacima je u kući u trenutku ubistva bila baka i prabaka.

„Valjda ga je ubio iz lovačke puške u dvorištu, ali ne znam odakle to njemu. Kada mi je rekao, počeo je da beži, ja sam krenula da ga jurim i zvala komšiju koji je policajac. On ga je sustigao i dovezao kolima, nazad. Dvorište je puno policije“, navodi sagovornica.

Lekari Hitne pomoći su po dolasku na teren mogli samo da konstatuju smrt dečaka.

DETALJI UBISTVA KOD MLADENOVCA: Otkriveno šta je prethodilo tragediji

U selu kod Mladenovca vlada potpuni muk, a dečakovom ocu užasna vest javljena je dok je bio na poslu.

– On je čovek radio kad ga je pozvala rođaka koja je alarmirala i policiju. Van sebe je istrčao – kaže komšinica i dodaje: – On je divan čovek, sa mojim sinom je išao u školu i rade zajedno. Niko od roditelja im nije bio tu, a nedavno je ocu umro otac. Kako će i sa ovom tragedijom, ja ne znam. Prema recima komšinice sa njim su bile dve bake koje su bile u kući.

Meštani kažu da su jako skladna porodica i da su deca divna u školi i sa drugarima. – To je divna porodica. Svi su nam se javljali, njih dvojica su imali divan odnos – kaže komšinica.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter