Izvor:
14.05.2017 u 18:38
0

RAT SA HULIGANIMA: Blizu 200 nasilnika dobilo zabranu odlaska na utakmice!

Određenim sportskim manifestacijama u Srbiji zabranu prisustva ima 188 lica, a od tog broja 131 zaštitna mera zabrane izrečena je u krivičnom postupku, a 57 u prekršajnom.

Tokom 2016. godine tužilaštvima je podneto je 95 krivičnih prijava za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Podneta su i 103 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka po osnovu člana 21 Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, koji se odnosi na organizatore, i 104 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv navijača, po osnovu člana 23.

Prema podacima MUP, imajući u vidu tok krivičnog i prekršajnog postupka, tokom prošle godine izrečene su 33 zaštitne, mere zabrane prisustvovanja određenim sportskim priredbama u krivičnom i 28 u prekršajnom postupku.

Zaštitna mera zabrane prisustvovanja predviđena je Krivičnim zakonikom i sastoji se u obavezi osobe kojoj je izrečena da se neposredno pre održavanja određenih utakmica lično javi u policijsku stanicu na području gde se zatekla i da u njoj boravi za vreme trajanja sportske manifestacije.

Na pitanje koliko je bilo navijača koji su prekršili zaštitnu meru, FoNet iz MUP nije dobio precizan odgovor.

Navedeno je samo da su u svim slučajevima nepostupanja prekršajno kažnjene osobe po izrečenoj zaštitnoj meri, i protiv njih su podnošeni zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka.

U slučajevima kada kažnjene osobe nisu postupale po izrečenoj meri bezbednosti u krivičnom postupku, o tome su obaveštavani nadležni sudovi koji su izrekli meru.

informer.rs
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter