Izvor: Tanjug
08.03.2022 u 14:03
0

ROČIŠTE ZATVORENO ZA JAVNOST: Pripadnike Belivukove grupe privode u sud uz jake mere obezbeđenje!

 Uz jake mere obezbeđenja sudske straže i Žandarmerije pripadnici grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića sprovode se maricama u Specijalni sud u Beogradu gde treba da im se održi pripremno ročište pred suđenje za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Ispred suda su pripadnici Žandarmerije sa dugim cevima, i veliki broj medijskih ekipa, koje, međutim, neće moći da prate ovo ročište jer je zatvoreno za javnost.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema nezvaničnim informacijama Belivuk i Miljković nisu transportovani jer su oni u pritvoru u zgradi Specijalnog suda.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost i njemu mogu da prisustvuju samo optuženi, njihovi branooci, punomoćnici optuženih, postupajući tužilc i sudsko veće.

Na ovom ročištvu koje je zakazano i za četvrtak i petak, optuženi će se kratko izjasniti o krivici, odnosno da li proznaju ili negiraju krivična dela za koja se terete, a potom će tužilaštvo i odbrana predlagati svoje dokaze koji će se izvoditi tokom suđenja.

Nakon što se okonča pripremno ročište sud će zakazati glavni pretres (suđenje) koje će biti javno, a optuženo će moći detaljno da izlože svoje odbrane.

Osim 25 pritvorenih, na optužnici se nalazi još pet osoba, od kojih su dve u kućnom pritvoru, a četvroica su odlučila da tužilaštvu otkriju detalje izvršenja krivičnih dela, od kojih su dvojica dobila status – svedoka okrivljenih.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter