Izvor: 24 sedam
03.09.2024 u 10:37
0

SPREČENO ŠIRENJE POŽARA KOD ARANĐELOVCA: Materijalna šteta velika, dobra vest – nema ugroženih domaćinstava

Vatra je zahvatila površinu više od 100 hektara

Požar koji je juče izbio u okolini Aranđelovca, lokalizovan je sa dve strane, sprečeno je njegovo širenje i nema ugroženih kuća, izjavio je danas komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice Aranđelovac Nenad Milivojević.

On je kazao da je požar koji je izbio juče između Garaša i Darosave, zahvatio površinu verovatno više od 100 hektara.

– Velika je materijalna šteta. Izgorela je ogromna površina šumskih kompleksa, ali ono što je najbitnije i najvažnije je da nema ugroženih domaćinstava i povređenih vatrogasaca. Sprečeno je širenje ka kućama u delu Markovića i u delu Garaša. Tako da je situacija dosta povoljnija- rekao je Milivojević.

On je dodao da su u gašenju požara angažovani šipovi javnog komunalnog preduzeća i privatnih lica, kao i da su tu i vatrogasci iz Aranđelovca, Topole, Kragujevca i Oplenca.

– Dosta ljudi je na terenu, dosta mehanizacije. Vreme je danas  mirnije, povoljnije, nema duvanja vetra i nadamo se da ćemo uspeti da se ovaj veliki požar u toku današnjeg dana ugasi – naglasio je Milivojević.

Prema njegovim rečima, pretpostavlja se da je ljudski faktor razlog ovog požara i kako naglašava, okasnila je dojava građana ka vatrogascima zbog čega je požar zahvatio ogromnu površinu.

– Sva raspoloživa mehanizacija JKP „Bukulja“, vatrogasne jedinice Aranđelovac i kolega iz drugih opština je na terenu – objavljeno je ranije na Instagram nalogu opštine Aranđelovac.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter