Izvor: Alo
17.06.2024 u 09:19
0

SUĐENJE BELIVUKOVOM KLANU POČINJE ISPOČETKA: Evo šta ih čeka!

Nekadašnjoj predsednici sudskog veća u postupku protiv kriminalne grupe Belivuk - Miljković, sudijska funkcija prestala je da važi krajem aprila, a novi termini za nastavak suđenja ozloglašenoj kriminalnoj grupi su početkom ove nedelje, odnosno danas 17, pa potom 18. i 20. jun kada će se održati pred Posebnim odeljenjem za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje, danas kreće ponovo ispočetka! Razlog što suđenje ozloglašenom klanu počinje iznova je taj što je Visoki savet sudstva doneo odluku da sudija Vinka Berahi Nikićević, koja je bila predsednica veća u postupku protiv organizovane kriminalne grupe, ode u starosnu penziju!

EKSPLODIRALA PLINSKA BOCA! Vozač na parkingu u Beogradu u kabini kamiona kuvao kafu!

Nekadašnjoj predsednici sudskog veća u postupku protiv kriminalne grupe Belivuk – Miljković, sudijska funkcija prestala je da važi krajem aprila, a novi termini za nastavak suđenja ozloglašenoj kriminalnoj grupi su početkom ove nedelje, odnosno danas 17, pa potom 18. i 20. jun kada će se održati pred Posebnim odeljenjem za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

– Beraha Nikićević u aprilu je navršila 65 godina, zbog čega je Visoki savet sudstva doneo takvu odluku, a prema zakonu, kada se promeni sudija, suđenje počinje ispočetka jer novi postupajući sudija mora da se u potpunosti upozna sa predmetom i svim dokazima, svedocima i okrivljenima – objašnjava izvor

Podsećanja radi, suđenje Belivuku zajedno sa drugim pripadnicima ove organizovane kriminalne grupe, traje već dve godine, a do sada je ispitano više svedoka koji su govorili o predmetima optužnice, kao i tri svedoka-saradnika.

– Prethodna suđenja je obeležilo čitanje Skaj prepiski i preslušavanje audio materijala, a u vezi sa ubistvima koja se klanu stavljaju na teret – kaže izvor Kurira.

Na poslednje održanom ročištu, sudija Beraha Nikićević donela je odluku da iz pritvora pusti okrivljene pripadnike Belivukovog klana, Nemanju Lakićevića, kojem je pritvor zamenjen kućnim pritvorom, i Aleksu Stošića, koji je pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Međutim, po žalbi tužilaštva Apelacioni sud pomenutu odluku ukinuo i vratio na ponovno odlučivanje, te je odlučeno da se obojica vrate u pritvor, da bi se na tu odluku žalili njihovi branioci, pa je Apelacioni sud odluku Višeg suda preinačio i odredio da se okrivljeni odmah puste iz pritvora, odnosno Lakućević u kućni pritvor.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter