Izvor: TRPEZA
21.05.2024 u 10:13
0

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Potrebno je

  • 3 kašike brašna
  • prstohvat soli
  • kockica putera
  • 1 jaje
  • sirće
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • prstohvat bibera
  • veza svežeg korijandera
  • 200 g mlevenog mesa
  • 1 kašika tartar sosa

Priprema:
U jednoj posudi umutite brašno, puter, so, jaje, vodu i malo sirćeta. Zamesite testo. Iseckajte crni i beli luk, pa napravite fil. Posolite i pobiberite, i dodajte svež korijander. Sjedinite sve s mlevenim mesom. Rastanjite prethodno pripremljeno testo i modlom oblikujte krugove. Napunite ih filom i preklopite. Pržite empanade u dubokoj masnoći. Služite empanadu uz tartar sos. Prijatno!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter