Izvor: TANJUG
23.09.2022 u 12:29
0

SVEDOK VIKAO NA SUDIJU, ONA MU ZAPRETILA: Mahnita svađa na suđenju za ubistvo Velibora Dunjića!

U Višem sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje za ubistvo vođe navijača Crvene zvezde – Velibora Dunjića koje se dogodilo ispred splava Džimis 2014. godine.

HAPŠENJE NA AUTOKOMANDI: Pao jedan od vođa navijača Crvene zvezde!

Izostali su brojni svedoci, kao i branioci, a suđenje je obeležila svađa između svedoka Vladimira Mitića i sudije.

On joj je uporno uskakao u reč i vikao na nju, na šta mu je ona pretila kaznom.

„Prestanite da razgovarate tako sa mnom i da vičete. Spustite ton“, rekla mu je ona, ali je nastavio.

Takođe je odbio da dođe na sledeće ročište i pre nego što je ona saopštila datum.

Za ubistvo Dunjića i ranjavanje njegove devojke, kao neposredni izvršilac optužen je Vladimir Ðurović, tadašnji pripadnik obezbeđenja splava „Džimis“, koji je u bekstvu.

Na optuženičkoj klupi u ovom postupku su trojica optuženih za pomaganje izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela – Goran Knežević, Miloš Milosavljević i Bojan Starovlah.

Na prethodnom ročištu, održanom 27. maja, kao svedok ostećeni, prisustvovao je i brat ubijenog, Rade Dunjić. On je istakao da ostaje pri svojim ranijim iskazima iz 2. marta 2015. godine i 10. decembra 2018. godine, ali da prvobitno izjašnjavanje želi da izmeni.

– Ne pridružem se krivičnom gonjenju optuženih i ne ističem imovinsko-pravni zahtev – rekao je.

Na pitanje suda koliko je bio blizak sa pokojnim bratom i da li je Velibor Dunjić bio u problemima, odgovorio je da su „bili veoma bliski i da on nije imao problema ni sa kim. Dodao je da, koliko je njemu poznato, Dunjić nije imao oružje. On je odbio da dalje odgovara na pitanja suda kada ga je sudija upitala kakav je bio odnos između Velibora Dunjića i Nine Šobot.

– Ne želim da, iz ličnih razloga, odgovaram na pitanja. Spreman sam da novčano odgovaram – kratko je rekao.

Iako je više puta upozoren da je u obavezi da odgovara na pitanja suda ili će biti novčano kaznjena, brat Velibora Dunjića, rekao je da sud proceni kakva kazna treba da bude.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Rekao sam sve što sam mislio da treba da kažem – dodao je.

Na pitanje sudije da li je uplašen i da li je pre dolaska na suđenje dobijao pretnje, odgovorio je da nije uplašen i da mu niko nije pretio.

– Da je Vaš iskaz suštinski bitniji, bili biste debelo novčano kažnjeni. Imajući u vidu da je prvookrivljeni i dalje nedostupan sudskim organima, nećemo Vas kazniti. Ako imate probleme, za to postoje institucije kojima treba da se obratite – rekla je sudija.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter