Izvor: ALO
29.06.2024 u 21:02
0

TERORISTIČKI AKT JE BIO NAPAD NA SRBIJU: Dževad Galijašević o izboru mete

Politički analitičar i stručnjak za kontraterorizam Dževad Galijašević govorio je za Alo! o pozadini terorističkog napada koji se danas oko 11 časova dogodio ispred ambasade Izraela u Beogradu

Pre svega, Galijašević za Alo! kaže da nema nikakve sumnje da se radi o terorističkom napadu.

– Vehabijski pokret izveo je napad među pravim hrišćanima. Svaki teroristički akt je organizovan – pravi se izbor mete, logistika, i sada ostaje način interpretacije u medijima na koji treba obratiti pažnju. Zapadni mediji ovaj čin žele da predstave kao dokaz da je Srbija nestabilna zemlja – ocenio je Galijašević.

On je posebno istakao činjenicu da se napad dogodio ispred ambasade Izraela u subotu, kada tamo niko ne radi i nema ni jednog zvaničnika.

– Akcija je isključivo usmerena na rušenje kredibiliteta Srbije kao države. Pa ko drugi nego (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić gradi dobre odnose sa muslimanima u zemlji i okruženju? Oni sa njim imaju bolju komunikaciju nego sa bilo kojim drugim evropskim liderom – kaže Galijašević.

On skreće pažnju na to da se pravi centar vehabizma nalazi u BiH, te ocenjuje da je sve ovo „namešteno Srbiji da se uništi njen kredibilitet“:

U NOVOM PAZARU OPSADNO STANJE: Specijalci sa dugim cevima „češljaju“ zgradu gde je živeo terorista

– Obratite u narednom periodu pažnju na pisanje zapadnih medija. Niko neće pohvaliti spremnost policajca koji je reagovao na napad, već će pisati da je u Srbiji napadnuta izraelska ambasada – ton takvog teksta čini ga politički relevantnim u tom smislu.

Galijašević dalje kaže da je ovakav čin nezamisliv bez učešća službi specijalnih operacija, te, s obzirom na to da je terorista živeo u Mladenovcu, a da se, prema njenovim rečima najveća mreža konvertita u Islam nalazi u Aranđelovcu, koji je blizu ovog grada, treba ispitati da li postoji slična mreža u Mladenovcu.

– Napadač je bio momak od 25 godina, on nije dovoljno star da uopšte poznaje islam. Dato mu je versko ime Salahudin, ime najvećeg islamskog borca, ali on (napadač ispred ambasade) nije bio nikakav general, već običan vojnik. Smatram da Srbija ima ozbiljne službe i da će ozbiljno proveriti delovanje mreže vehabija. Ko je platio organizaciju ovog napada? Ko ga je naoružao? Zašto je koristio samostrel, kada bi automatsko oružje bilo mnogo prikladnije? Kada se to uzme u obzir, mora se posumnjati i u njegov zdrav razum – zaključio je Galijašević.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter