Izvor: Tanjug
01.12.2021 u 10:40
0

U toku saslušanje Belivuka i Miljkovica u Beogradu po zamolnici Crne Gore

U sedištu Tužilaštva za organizovani kriminal u toku je saslušanje vođa organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića po zamolnici Crne Gore.

Njih dvojicu, kao i pripadnika njihove grupe, osumnjičenog Nebojšu Jankovića priveli su pripadnici sudske straže uz jaku pratnju policije i žandarmerije iz Okružnog zatvora u Beogradu u kojem se nalaze od februara zbog postupka koji se protiv njih vodi u srpskom tužilaštvu za organizovani krimimal, prenose mediji. 

Belivuka, Mikljovića i Jankovića danas ispitiju tužioci iz Crne Gore u vezi sa ubistvima Damira Hodžića, Adisa Spahića i otmicom Mila Radulovića Kapetana.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore vodi istragu u vezi sa tim ubistvima protiv Belivuka, Miljkovića i Jankovića, ali i protiv 11 svojih državljana.

Ovom istragom su obuhvaćeni: Igor Božović, Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer, Radivoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Radoje Živković, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković, Ratko Živković, Miloš Radonjić, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Prema do sada prikupljenim dokazima, nakon što su u oktobru prošle godine u kući nadomak Spuža osumnjičeni ubili Spahića i Hodžića, otetog Radulovića su premestili na drugo mesto i ubili, prenose mediji.

Prethodno su od njega iznudili sve informacije vezane za delovanje „škaljarskog klana“, odnosno kriminalne grupe kojoj je on navodno pripadao. Radulović je, veruje se, ubijen, nakon dvomesečnog mučenja, u decembru prošle godine.

Belivuk i Miljković su, kako sumnja crnogorsko tužilaštvo, za vreme izvršenja navedenih krivičnih dela, nelegalno ušli u Crnu Goru mimo graničnih prelaza i bez dozvole državnih organa te zemlje. U Srbiju su se, navode tužioci, vratili na isti način.

Belivuk i Miljković danas će takođe biti saslušani u vezi sa ubistvom Mitića, u okviru istrage koja je pokrenuta protiv njih u oktobru nakon potvrđivanja optužnice koja ih već tereti za pet ubistava, drogu, otmice i druga teška krivična dela.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal ranije su rekli da im je zamolnica dostavljena 8. novembra, a da je sud odobrio ukazivanje međunarodne pravne pomoći 16. novembra.
Miljković i Belivuk su u pritvoru u Beogradu od februara i terete se za niz krivičnih dela, među kojima je i šest ubistava, a uskoro će im biti zakazano suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter