Izvor: KURIR
26.07.2024 u 16:07
0

UROŠU BLAŽIĆU SUDIĆE SE U BEOGRASKOJ PALATI PRAVDE: Ministarstvo pravde saopštilo šta će se dalje dešavati

Ministarstvo pravde saopštilo je da će se glavni pretres u postupku protiv Uroša Blažića i njegovog oca Radiše Blažića održati 21, 22. i 23. avgusta u Velikoj sudnici Palate pravde u Beogradu.

– Pripremno ročište, na osnovu rešenja predsednice Vrhovnog suda Republike Srbije od 03. juna ove godine, održano je u sudnici Višeg suda u Beogradu, u Okružnom zatvoru u Beogradu, ulica Bačvanska broj 14. Nakon izjašnjenja stranaka, branilaca okrivljenih, prisutnih oštećenih, kao i punomoćnika oštećenih, i po odlučivanju o predlozima za izvođenje dokaza, glavni pretres zakazan je za 21, 22. i 23. 08. 2024. godine, sa početkom u 10 časova, a održaće se u Velikoj sudnici Palate pravde u Beogradu – saopšteno je iz Ministarstva pravde.

MALOLETNIK IZ POŽAREVCA DILOVAO DROGU: Pao sa 200gr droge

Kako se navodi, predviđeno je da se na glavnom pretresu zakazanom za 21. avgust saslušaju optuženi, a da 22. i 23. avugusta budu ispitani oštećeni.

– O sledećem terminu glavnog pretresa biće odlučeno naknadno – dodaje se u saopštenju.

U predmetu Višeg suda u Smederevu optuženom Urošu Blažiću iz Mladenovca, stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, a optuženom Radiši Blažiću iz Mladenovca, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti.

Podsetimo, Uroš Blažić se tereti da je 4. maja prošle godine u okolini Mladenovca ubio devetoro a ranio 12 mladih ljudi.

Prema nezavničnim informacijama, on je danas na pripremnom ročištu u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter