Izvor: kurir
18.08.2024 u 08:16
0

VEHABIJA ODBIO DA SE PREDA PA POVUKAO OBARAČ: Svi detalji stravičnog događaja (VIDEO)

BEOGRAD/NOVI PAZAR - U pazarskom selu Hotkovo kasno sinoć u okršaju s policijom neutralisan je vehabija Senad Ramović Becan posle čega su jake policijske snage blokirale sve prilaze selu .

On je odbio da se preda organima bezbednosti i zapucao je na pripadnika SAJ, nakon čega je likvidiran.

U akciji su učestvovali pripadnici BIA i MUP. Kako nezvanično saznajemo, on je odbio da se preda i prilikom hapšenja je pucao, zbog čega su ga pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice likvidirali.

U selo na teritoriji Novog Pazara je ušla samo ekipa Hitne pomoći, koja je konstatovala smrt Ramovića.

Kako nezvanično saznajemo, Senad Ramović Becan je iz sela Hotkovo i tu je imao vikendicu, ali je prilikom okršaja bio u tuđoj kući. Podsećamo, Ramović je bio stanodavac džihadiste Miloša Žujovića, koji je 29. juna samostrelom teško ranio policajca Miloša Jevremovića.

UBIJEN SENAD RAMOVIĆ PRILIKOM HAPŠENJA: Vehabija pucao na pripadnike SAJ-a (VIDEO)

Sumnjalo se da je nakon terorističkog napada u Beogradu pobegao na Kosovo i Metohiju, gde ima saradnike iz vehabijskog pokreta. On je ranije zbog terorizma bio osuđen na 13,5 godina zatvora, a jednom prilikom je ispričao da je pripremao teroristički napad u Beogradu.

Ramović je uhapšen 2007. nakon žestokog oružanog obračuna sa policajcima u selu Trnava kod Novog Pazara.

Tada je uhapšeno još 14 Ramovićevih saradnika. Teretili su se za planiranje ubistva tadašnjeg muftije Muamera Zukorlića, kao i za pripremu terorističkih napada u Beogradu i Novom Pazaru.

Ramović je osim za krivična dela terorizma i nedozvoljenog držanja oružja bio optužen da je nameravao da ubije tada glavnog muftiju Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića. Najveći deo robije proveo je u strogoj izolaciji, u posebnom delu Zabele.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter