Izvor:
26.12.2017 u 14:45
0

VIŠI SUD U BEOGRADU: Izricanje presude nekadašnjem ministru Predragu Bubalu, zakazano je za danas!

Izricanje presude nekadašnjem ministru Predragu Bubalu i ostalim optuženima u slučaju zloupotreba prilikom prodaje državnih akcija u Luci Beograd, zakazano je za danas u Višem sudu u Beogradu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je ranije da Bubalo, bude osuđen na "ne manje od pet godina" zbog zloupotreba u prodaji državnih akcija u Luci Beograd, dok je odbrana zatražila oslobadjajuću presudu. Tužilaštvo je zatražilo i da još pet optuženih bude osuđeno na istu zatvorsku kaznu, dok je za dvojicu optuženih zatražilo kaznu "ne manju od tri godine".

Suđenje optuženima je počelo u julu 2014, kada je Bubalo odbacio sve optužbe za zloupotrebu prilikom prodaje državnih akcija Luke Beograd tokom 2005. godine kompaniji "Vorldfion" iz Luksemburga Milana Beka, koji je u procesu bio svedok.

Bubalo, ministar privrede i privatizacije u vladi Vojislava Koštunice, uhapšen je u junu 2013. a slučaj Luke Beograda je, po ranije više puta izrečenim ocenama Evrpske unije i Saveta za borbu protiv korupcije jedna od 24 sporne privatizacije u Srbiji.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter