Izvor: Novosti
23.09.2022 u 13:24
0

VOZIO POD DEJSTVOM NARKOTIKA I USMRTIO UČITELJICU: Danas završeno suđenje optuženom za saobraćajnu nesreću

U Višem sudu u Novom Sadu, danas je završeno suđenje Petru Korićancu (22) ,optuženom za saobraćajnu nesreću koja se dogodila 7. novembra 2021. godine kod Kaća, u kojoj je poginula mlada učiteljica Tijana Bilić (36) iz Novog Sada. Presuda će biti objavljena 30. septembra.

U završnoj reči, zamenik Višeg javnog tužioca, rekla je da se retko desi saobraćajna nesreća u kojoj drugi učesnik ničim nije doprineo.  Kod Korićanca, kako je rekla prilikom prvog njegovog saslušanja u tužilaštvu kao osumnjičenog, primetno je bilo odsustvo emocija, a bio je zabrinut za svoje lečenje.

Tužilaštvo, kako je dodala, smatra da je na nesumnjiv način dokazano da je okrivljeni počinio delo koje mu se optužnicom stavlja na teret, i da je vozio nedozvoljenom brzinom od 115 kilometara na sat pre sudara sa tempom kojim je upravljala sada pokojna Tijana Bilić i da nije mogla da izbegne nesreću. Korićanac je bio svestan zabrane uoravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i da sa probnom dozvolom morao imati pored sebe iskusnijeg vozača, sa najmanje pet godina iskustva. Tužilaštvo je predložilo da ga sud oglasi krivim i izrekne kaznu bližu zakonskom maksimumu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Punomoćnik oštećene porodice je, pridružujući se završnim rečima zamenika VJT, rekao da sud kao otežavajući okolnost prilikom odlučivanja o kazni, ceni da je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, nedozvoljenom brzinom jer je takvim ponašanjem jedan mlad život ugašen .

Branilac optuženog Korićanca je rekao da njegov klijent nije postupao sa umišljajem i predložio da mu se pritvor zabrani merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor zajedno sa merom zabrane sastajanja, komuniciranja sa određenom osobom i posećivanje određenog mesta, ili da mu se ukine pritvor.

UBICA IZ SUBOTICE IZVEDEN PRED TUŽIOCA: Ubio bivšu ženu, pa sekao vene

Korićanac se pridružio završnim rečima svoga branioca i još jednom izjavio saučešće porodici pokojne učiteljice.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter