Izvor: Blic.rs
18.12.2020 u 19:42
0

ZA DVE NEDELJE UBIJENO PET ŽENA, jednu muž tukao dok nije izdahnula, druga upucana u grudi nasred ulice

Dušanka J. (85) pronađena je juče mrtva, a kako se sumnja, ubio ju je suprug. Ova žena peta je žrtva porodičnog nasilja za 15 dana.

Ovaj stravičan zločin dogodio se juče oko podneva u Novom Sadu, u Ulici Nova 11 u dvorištu kuće u kojoj je žrtva živela sa svojim suprugom Dušanom J. (83). Kako se sumnja, on je nesrećnu ženu usmrtio hicem iz pištolja, a on je zatim ispalio metak sebi u glavu.

Kako nezvanično saznajemo, bračni par nađen je u dvorištu kako sede na stolicama jedno pored drugog, Dušanka je bila mrtva, a Dušan teško ranjen. Sumnja se da je bolest kumovala svemu i da su se nesrećni ljudi dogovorili da zajedno skončaju svoj životni put.

– Poslali su ćerku u banku kako bi ostali sami u kući. Oboje su bili teško bolesni i verovatno su želeli da okončaju svoju muku i reše se ovog života. Dušan koji je težak dijabetičar pucao je u suprugu i pretpostavlja se da ju je ubio na mestu, potom je pucao i sebi u glavu, ali je ostao živ i teško ranjen. Nikada nijedna prijava za nasilje niti bilo šta drugo nije došlo iz te kuće – rekao nam je izvor blizak istrazi.

Ovo ubistvo dogodio se nepuna 24 sata od zločina u Aleksincu, gde je Saša Prokić ubio svoju bivšu suprugu Milenu, pa potom sebe.

Oba ova slučaja poslednja su u nizu crne serije zločina koji su potresli Srbiju u prethodne dve nedelje i ponovo upozoravaju da o nasilju ne sme da se ćuti, te da su i institucije dužne da pomognu žrtvama i sklone ih što dalje od nasilnika.

Crni niz ubistava žena koje su se godinama borile sa nasilnicima počeo je 29. novembra u mestu Bresnica kod Kragujevca.

Pretučena nasmrt

Nakon svađe oko ljubavnih veza Ljubinku P. (61) batinama je usmrtio Dobrivoje Dinkić (61). Telo nesrećne žene pronađeno je sa teškim telesnim povredama u njegovoj kući u naselju Bresnica.

Dobrivoje je policiji priznao ubistvo, i on se pojavio u Kliničkom centru sa simptomima trovanja. Lekarima je rekao da je želeo da se ubije na isti način kao i njegova žena, a onda je policiji priznao da je pretukao nevenčanu suprugu.

Kako kažu komšije, jedna od Dobrivojevih ćerki je pokušala da preuda mećahu, ubijenu Ljubinku, koja je otišla iz kuće.

Dobrivoje je hteo da je pronađe i ona se u Kragujevac vratila samo šest dana pred ubistvo. Tada su opet počele svađe…

Zadavio ženu

Samo deset dana kasnije, 10. decembra, muškarac D. L. (84), kako se sumnja, štapom je pretukao svoju ženu G. L. (80) u porodičnoj kući u Aranđelovcu, pa ju je golim rukama zadavio.

Zločin se dogodio u naselju Zlatar, a kako se pretpostavlja, sve se odigralo nakon svađe dvoje supružnika.

Pucao joj u grudi

Istog dana u beogradskom naselju Voždovac, u ranim jutarnjim satima, Dragoljub N. (62) pištoljem je ubio suprugu Vesnu N. (57), a potom izvršio samoubistvo.

Zločin se dogodio u njihovom stanu, a ubica je najpre ženi ispalio hitac u grudi, a zatim presudio sebi.

Zbog čega je do ubistva došlo, kao i koliko je dugo žena trpela zlostavljanje, nije poznato jer prijava za nasilje nikada ranije nije bilo.

Ženu tukao dok joj nije polomio lobanju

U danima kada su se dešavala brutalna ubistva jedna žena brutalno je pretučena na Paliluli, dok je druga iz Zemuna sebi prerezala vrat. Kako je „Blic“ pisao, prvi slučaj dogodio se pre tačno sedam dana u Beogradu, kada je S. G. (54) pretukao svoju nevenčanu suprugu A. L. (50) u stanu. Muškarac je ženu pretukao pesnicama toliko brutalno da joj je polomio lobanju, a nakon iživljavanja nad ženom, njemu je određen pritvor. Nije prošlo mnogo, a već u nedelju, tokom svađe sa suprugom, žena (46) prerezala je sebi vrat skalpelom. Ona je sa teškim povredama prevezena u bolnicu.

BROJEVI TELEFONA ZA POMOĆ ŽENAMA ŽRTVAMA NASILJA

POLICIJA 192

Prijava nasilja u porodici 0800-100-600

Ženski centar SOS telefon protiv nasilja nad ženama i decom radnim danom (10 – 20h) 2645-328

SOS telefon za žene i decu žrtve nasilja (14-18h) 3626-006

SOS Dečja linija „Broj za problem tvoj“ besplatni i poverljivi pozivi (0-24h) 0800-123456

Savetovalište za brak i porodicu 2650-258 / Palilula (8-15.30h) 2752-224 i Zemun (8-15 h) 2695-416

SOS Centar za mlade (18-22h) 3192-782

Autonomni ženski centar – SOS telefon za podršku ženama žrtvama nasilja – 0800 100 007 (od 10h do 20h radnim danima).

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter