Izvor: HappyBSC
23.11.2021 u 18:27
0

ŽELJKO ŠAJN ZA „TELEMASTER“: Nesreća u Bugarskoj najveća na evropskim drumovima u poslednjih 10 godina

Povodom stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila rano jutros nakon što se zapalio autobus iz Severne Makedonije na bugarskom autoputu u blizini sela Bosnek, u današnju emisiju “Telemaster” uključio se direktno iz Skoplja dopisnik “Politike” iz Severne Makedonije Željko Šajn koji je govorio o posledicama ove ljudske tragedije u kojoj su tela poginulih spaljena do neprepoznatljivosti. 

– Teška i najveća saobraćajna nesreća na evropskim drumovima u poslednjih 10 godina koja se dogodila jutros u Bugarskoj odnela je 45 života po jednim, odnosno 46 života po drugim informacijama. Među putnicima, pretežno državljanima Severne Makedonije bilo je i 10 dece, među kojim su i blizanci i jedno četvorogodišnje dete. Samo sedmoro putnika je uspelo da se spase iz vatrene stihije koja je zahvatila autobus sa registracijom severne Makedonije u vlasništvu Turističke agencije “Besa trans” iz Skoplja. Među preživelima je i jedan građanin Srbije. Pokrenuta je istraga kako bi se utvrdio uzrok ove stravične nesreće – rekao je Šajn.  

On je istakao da obe vlade, i vlada Bugarske i vlada Severne Makedonije rade zajedno:

– Oba premijera su na licu mesta i dali su zajedničku izjavu u kojoj se usaglašavaju istražne radnje dve države, a na licu mesta je i šef Javnog tužilaštva Severne Makedonije u pratnji šefice Odeljenja za borbu protiv korupcije i kriminala koji će raditi zajedno sa  kolegama iz Bugarske – istakao je Šajn i dodao da se ne zna pravi razlog nesreće.  

– Pretpostavka je da je ili izbio požar zato što je neko pušio, a sa druge strane u autobusu su bile rezerve nafte za pokretanje autobusa. Kada je autobus udario u ogradu blokirala su se vrata. Putnici su pokušali na zadnjoj platformi da izbiju prozore i tako se njih sedmoro i spaslo. Pravi razlog još uvek se ne zna – naglasio je on. 

Podsećamo, putnici su se vraćali iz Istanbula, a autobus je u Bugarsku ušao sinoć posle 21 sat preko graničnog prelaza Kapetan Andrejevo, na bugarsko-turskoj granici. Saobraćajna nesreća dogodila se jutros oko tri sata na magistralnom putu „Struma“ u pravcu Sofija – Blagoevgrad.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/user/tvhappyserbia

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter