Izvor: Tanjug
13.10.2021 u 14:51
0

Folksvagen otpušta 30.000 radnika!

Kompanija Folksvagen (VW) razmatra ukidanje do 30.000 radnih mesta kako bi smanjila troškove i poboljšala konkurentnost u odnosu na rivale poput „Tesle“. 

List se poziva u tekstu na prezentaciju generalnog direktora VW-a, Herberta Disa, održanu na sednici Nadzornog odbora kompanije.

PROČITAJTE JOŠ:  Australija gradi rover u potrazi za kiseonikom na Mesecu

-Nema sumnje da moramo da se pozabavimo konkurentnošću naše fabrike u Volfsburgu, imajući u vidu nove učesnike na tržištu. Diskusija o tome se vodi i ima mnogo dobrih ideja. Nema konkretnih scenarija- odgovorio je portparol VW-a Mihael Manske. 

Portparol radničkog saveta u Folksvagenu je rekao da, iako neće da komentariše spekulacije o tome da li je Dis izjavio tako nešto ili ne, smatra da je „redukovanje 30.000 radnih mesta apsurdno i neosnovano“.

PROČITAJTE JOŠ:  Kosmonaut Oleg Novitski prvi ruski stanovnik modula „Nauka“

Folksvagen takođe razmatra listiranje svojih jedinica za automobilske punjače i energiju na berzi, pored postojećih planova za Inicijalnun javnu ponudu svoje divizije za proizvodnju baterija, izjavio je glavni direktor za tehnologiju Tomas Šmal u intervjuu za Menadžer Magazin, objavljenom danas.

Šmal je dodao da još ništa nije odlučeno i da će verovatno proći i dve godine pre nego što nove kompanije budu formirane i spremne za berzu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter