Izvor: HappyBSC
13.02.2022 u 13:40
0

„NEMAMO NIKAKVU ŽELJU DA SE POVUČEMO“ Meta zvanično saopštila da neće gasiti svoje poslovanje u Evropi

Nedavno su se po društvenim mrežama proširile informacije da su iz Mete zapretili da će, zbog problema sa evropskim propisima oko transfera ličnih podataka između EU i Sjedinjenih Američkih Država, možda ugasiti Facebook i Instagram na području EU.

S obzirom na to koliko građana EU koristi ove servise, ali i koliko Meta zarađuje od svojih evropskih korisnika, taj scenario je delovao prilično neverovatno, jer s njim niko ne bi profitirao, pišu strani mediji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Za one koji su se ipak uplašili da bi Mark Zakerberg mogao da digne sidro iz Evrope, iz Mete stiže umirujuća vest da ne nameravaju da ugase svoje servise u Evropi.

U saopštenju navode da su informacije o njihovoj navodnoj pretnji napuštanjem Evrope neistinite: Nemamo nikakvu želju da se povučemo iz Evrope.

Razlozi koju su doveli do širenja ovih informacija nalaze se u njihovim poslovnim izveštajima koje su, kao kompanija čijim se deonicama javno trguje na berzi, obavezni da objave.

Takođe su dužni javnost da upozore na potencijalne rizike u poslovanju, a kao jedan od rizika nabrojali su i probleme oko mehanizma transfera podataka između EU i SAD-a koje su predstavili kao pretnju njihovom pružanju usluga evropskim korisnicima i celokupnom poslovanju u Evropi.

Trenutno se čini da međunarodni transfer podataka nije njihova najveća briga. Vrijednost kompanije pala je u jednom danu za gotovo 240 miliona dolara, registrovali su drastičan pad broja korisnika, a TikTok im opasno preti.

Francuski i njemački političari ranije su komentarisali mogućnost povlačenja ovih društvenih mreža iz Evrope, navodeći da bi im bilo dobro i bez njih.

“Nakon što sam bio hakovan, četiri godine sam živio bez Facebook-a i Twitter-a i život je bio fantastičan”, rekao je ranije nemački ministar ekonomije Robert Habek novinarima

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter