Izvor:
29.08.2019 u 12:58
0

FRANCUSKE DIVE OTVORILE VENECIJANSKI FILMSKI FESTIVAL: Ketrin Denev i Žilijet Binoš

Francuske glumačke zvezde Katrin Denev i Žilijet Binoš, koje igraju majku i kćerku u filmu japanskog reditelja Hirokazua Kore-ede, otvorile su u sredu uveče 76. Venecijanski filmski festival.

Katrin Denev, u crno-narandzastoj kombinaciji, i Žilijet Binoš u bledo ružicastoj haljini, prošetale su crvenim tepihom u društvu japanskog reditelja kako bi predstavili film "Istina", porodičnu dramu koja se takmiči za Zlatnog lava i koja obeležava povratak Kore-ede na Mostru, godinu dana pošto je u Kanu dobio Zlatnu palmu za "Porodične veze".

U svom prvom filmu snimljenom u Francuskoj, Kore-eda je Katrin Denev poverio ulogu velike glumice koja je u složenim odnosima s kćeri koju glumi Binoš.

Na crvenom tepihu osim glumačkih diva Denev i Binoš, pažnju su privlačile slavne manekenke – Sofija Riči, ćerka muzičara Lajonela Ričija, te Viktorijini Anđeli Marta Hant, Elsa Hosk i Kendis Svonpol.

U trku za "Zlatnog lava" ove godine je na festivalu ušao 21 film. Na festivalu učestvuje i srpski reditelj Emir Kusturica, koji je predsednik žirija za najbolji debitantski film.

Kusturica je upravo u Veneciji dobio svoju prvu veliku nagradu, "Zlatnog lava" za debitanski film, za "Sjećaš li se Doli Bel".

b92.net
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter