Izvor: Kurir.rs
14.07.2020 u 07:50
0

BORBA PROTIV SOCIJALNE DISTANCE NA NEOBIČAN NAČIN: Zagrlite drvo

Ne možete da zagrlite prijatelje i porodicu ovih dana? Zagrlite drvo umesto toga.

To je poruka koju izraelska uprava za prirodu i parkove širi društvenim medijima kako bi pokušala da pomogne ljudima da prevaziđu osećaj odvojenosti koji mogu da donesu koronavirusna pravila o socijalnoj distanci.

– U ovom neprijatnom periodu, ljudima širom sveta preporučujemo da izađu u prirodu, duboko udahnu, zagrle stablo, iskažu ljubav i steknu ljubav – rekao je Orit Stajnfild, direktor marketinga u Nacionalnom parku Apolonia.

U parku, oko 15 km severno od Tel Aviva, drvoseče poput Barbare Grant poslušale su savete tokom obilaska koju je priredila Agencija.

KORONA U SRBIJI

UŽIVO! KORONA PRESEK! Brnabić: Broja novozaraženih je 279, a broj preminulih je 12 !(VIDEO)

NOVO ŽARIŠTE u Srbiji: Pacijenti sa TEŠKOM KLINIČKOM SLIKOM neprestano pristižu!

.- Najosnovnija ljudska potreba je za vezom, za dodirom, zagrljajem –  rekla je, žaleći što, iz zdravstvenih razloga, ne može zagrliti svoje unuke.

– Ovih dana ne zagrljujemo previše ljudi – ni našu decu, ni unuke – i zagrliti drvo je prilično lepa stvar –  kaže Moše Hazan.

Nakon što je u maju poravnao krivu infekcije koronavirusom, Izrael je tokom novih nekoliko nedelja doživeo skok u novim slučajevima.

Zaštitne maske su obavezne na otvorenom, a Izraelcima se savetuje izbegavanje bliskog fizičkog kontakta sa starijim rođacima, pri posetama domovima za negu koji se održavaju samo na otvorenom.

Izraelska kampanja zagrljaja drveća sledi sličan poduhvat koji je u aprilu pokrenula islandska služba za šumarstvo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter