Izvor:
24.09.2019 u 17:31
0

NAJVIŠA STAMBENA ZGRADA NA SVETU: Papreno skupi stanovi u Ulici milijardera!

Zgrada kule u Central parku u Njujorku je ove nedelje zvanično postala najviša stambena zgrada na svetu pošto je dostigla konačnu visinu od 470 metara.

Oblakoder u 57. ulici na Menhetnu, takozvanoj Ulici milijardera, imaće po završetku izgradnje 131 sprat, na kojima će biti smešteno 179 ultraluksuznih stanova.

Stanovi su u prodaji od prošle jeseni po početnoj ceni od 6,9 mil USD, dok je trenutno najskuplja raspoloživa jedinica petosoban stan na 112. spratu po ceni od 63 mil USD.

– To je sada najviša stambena zgrada na svetu– rekao Gari Barnet, direktor građevinske kompanije Ekstel development, koja je sa kompanijom Šanghaj investment radila na ovom projektu.

Prvih sedam spratova Kule u Central parku zauzimaće robna kuća Nordstrom, a u zgradi će se naći i šest restorana, privatni klub za vlasnike, spa i fitnes zona.

Za potrebe zgrade konstruisan je i vrlo brz lift koji može da pređe 100 metara u svega deset sekundi.

Izvor: B92
Foto: YouTube/ AdventureShawn/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter