Izvor: Happy BSC
24.09.2020 u 21:52
0

NEMOJTE SE PLAŠITI SAMOĆE: Saveti koji će vam pomoći da izgradite mentalnu snagu i hrabro se osmehnete životu

S obzirom na sve situacije sa kojima se tokom života suočavamo, potrebna nam je snaga, koja će nam pomoći da psihički izguramo svako iskustvo “na nogama” i iz njega izvučemo samo najbolje.

Mentalno stabilna i snažna osoba, mnogo je bliže svome cilju, kada je vizija sreće u pitanju, jer je sprmena da ustane, kada na putu, ka svom cilju padne, bez obzira na to, koliko bi još puta mogla da se spotakne.

Mentalna snaga upravo nas čini borbenijim, ali i ljubaznijim, voljenijim i svesnijim sebe. Ona nas ohrabruje da koračamo ka svom cilju, spokojni i u ljubavi sa sobom i zato je veoma važno da tokom sazrevanja naučimo kako da osnažimo naš mentalni sklop.

PROČITAJTE JOŠ…

KON DEMANTOVAO UVOĐENJE KARANTINA OD OKTOBRA: „Nije tačno ni da će škole biti zatvarane…“

UŽAS: Otac i sin POGINULI u PREVRTANJU TRAKTORA!

Iz CRVENOG KRSTA PORUČUJU: Oporavak dece odložen zbog korone!

„POSTILA SAM I MOLILA BOGA DA MI POKAŽE PUT, PLANIRALI SMO DETE, svi su MISLILI da sam mu JA ŽENA“ Srceparajuća ISPOVEST Ljupke KIDA DUŠU! (VIDEO)

Prestanite da sažaljevate sebe

Loša iskustva se uvek dešavaju s razlogom, kako bismo iz njih izvukli neku pouku, zato prestanite da se sažaljevate nad sobom, već pokušajte nešto da naučite, kako biste znali da se postavite, kada vas život sasvim slučajno ponovo dovede u nezavidan položaj

Naučite se strpljenju

Ništa se u životu ne dešava sad i odmah, već najbolje stvari dolaze, kada ih dugo čekamo i kada im se nadamo. Samo strpljenje i uloženi trud dovešće vas do cilja, pre ili kasnije.

Nemojte se plašiti samoće

Pokazatelj prave mentalne snage je vaše umeće da budete sami i da uživate u svojoj samoći. Samoća je jedini način da potpuno spoznate sebe i zato od nje ne smete bežati.

Oprostite sebi

Ljudi smo jer grešimo, ali ma koliko se ljutili na sebe, život se nastavlja. Zato je veoma važno da naučite da oprostite sebi i da sa sobom rešite, koje greške vam se više ne smeju ponavljati. Dakle, umesto da sedite i kajete se, zbog svoje greške, naučite iz njih, kako ih više ne biste ponavljali.

Živite za sebe, ne za druge

Živite život koji vas ispunjava i čini srećnima, bez obzira na to šta drugi od vas očekuju. Sebi dugujete da ostvarite svoja očekivanja i da živite život koji volite, kada vas uz to, tuđi komentari ne budu doticali, znaćete da ste postali mentalno jaka osoba.

Budite pozitivni

Pozitivne misli su zaista prvi i najveći korak ka srećnom životu. Uostalom, svaki dan započinjemo buđenjem, a to je dovoljno veliki povod za pozitivne misli, zar ne?

Prestanite da kritikujete sebe

Ponekad ste sami sebi najveći neprijatelji, jer svakodnevno nalazite povod da iskritikujete sebe. Svakodnevnim kritikovanjem sebe, postajete mentalno i emotivno slabi, pa posle nekog vremena nećete imati poverenja u svoje mogućnosti, ni u kom smislu, a to je zaista poslednje što vam treba.

Ne bojte se promene

Promena je sastavni deo naših života i uglavnom nam na kraju ostaje kao pozitivno iskustvo, jer nas menja i pomaže nam da postanemo najbolja verzija sebe. Umesto da se plašite promene, naučite se da je sledite i sve će zaista imati mnogo više smisla.

Mentalna snaga stiče se kroz ljubav i samospoznaju i postaje nam najbolji saborac, na putu ka sreći. Zato se trudite da svakoga dana postanete snažniji i odlučniji da ipak živite život koji volite!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter