Izvor: BSC Happy/telegraf.rs
14.11.2023 u 10:16
0

OD ĐUBRETARA DO BALETANA: Sa 63 godine pravi špagu k’o od šale

Liu Ziking je dokaz da nikada nije kasno za stvari koje voliš i želiš, ma koliko godina da imaš! A Liu ih ima 63, ali sa svojim telom može toliko toga da uradi da shvatite da su godine zaista samo broj.

Lui je odrastao u siromašnoj porodici u selu nadomak grada Baotou, u kineskoj autonomnoj pokrajini Unutrašnja Mongolija. Pomagao je familiji, radio kao farmer i čistač ulica, a potajno se nadao da će jednog dana postati baletan, prenosi Oddity central.

Ziking obožava balet od malih nogu, ali nikada nije imao priliku da vežba, niti zaigra. Obaveza je bilo previše, a trebalo je obezbediti prihode za familiju.

Kada je napunio 53 godine života, odlučio je da “preseče” i posveti se svojoj tajnoj ljubavi.

Njegovi vršnjaci su srećni ako mogu da potrče bez bolova, tako da balet, koji zahteva kondiciju i vrhunsku fleksibilnost, predstavlja misaonu imenicu za njih.

“Decenijama sam razmišljao o plesu. A, onda sam jednoga dana video oglas za osnovni kurs na TV-u. To je presudilo”, otkrio je Lui i priznao da postati baletan u kasnim pedesetima nije najlakša stvar na svetu te da samo on zna koliko su naporni treninzi koje prolazi. Pri tom je svojevremeno imao i zdravstvene probleme.

“U prošlosti me mučio stomak. Nakon redovnog plesa u protekloj deceniji, problemi su uglavnom nestali“, kazao je razgibani 63-godišnjak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter