Izvor: TANJUG
07.06.2024 u 21:09
0

GENIJE NAD GENIJIMA: Devetogodišnja devojčica polaže prijemni ispit za upis na fakultet

Devetogodišnja devojčica postala je jedan od više od 728.000 kandidata koji su se u Francuskoj prijavili da polažu ispit za upis na fakultet, a Ministarstvo obrazovanja saopštilo je da je ona najmlađi kandidat za diplomu registrovan u Nacionalnom centru za učenje na daljinu (CNED).

„Odavno nismo imali tako mladu upisnicu. Kada sam čuo koliko ima godina, tražio sam da proverim informaciju jer sam bio veoma iznenađen“, prokomentarisao je predstavnik francuskog Ministarstva prosvete Eduar Žefraj.

U CNED ona je učila matematiku fiziku i hemiju, ali polaganje prijemnog ispita ne garantuje da će upisati fakultet. Prošle godine najmlađi učesnik je imao nepunih 13 godina, ali nijedna njegova prijava nije odobrena, prenosi Figaro. S druge strane, najstariji kandidat za diplomu u Francuskoj ove godine ima 76 godina. (Kraj) jno/mj

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter