Izvor: Happy BSC
22.12.2020 u 07:47
0

PROSTO: Kada zdravlje postane prioritet, gubitak kilograma je neizbežan!

Sedelački stil života postao je nametnuti trend i svakoga dana, sve više nas, muku muči sa viškom kilograma i usporenim metabolizmom. Sada to više nije problem samo estetske prirode, već se on ozbiljno odražava na zdravlje pojedinca, ali i čitave generacije.

Dakle, kada počnete da razmišljate o tome, koliko bi dobro bilo da smršate i usvojite neke zdravije navike, neka vaša ideja vodilja ne bude haljina manja za jedan konfekcijski broj, nego želja da se svakog jutra probudite energičniji, zdraviji i zadovoljniji sobom.

Iako je reč o zaista zahtevnom procesu, pokretanje metabolizma, nije nemoguća misija, a usvajanje sitnih zdravih navika vremenom počne da vam predstavlja užiitak. Ako zaista želite dobro sebi, ali i da ovog leta budete zgodniji nego ikad, potrebno je da pratite neke od sledećih ideja i rezultat neće izostati.

Nema više izgovora

Zaboravite na sve vrste izgovora, vezane za nedostatak vremena, jer ako vam je zaista stalo do vašeg zdravlja, probudićete se sat vremena ranije, kako biste sebi pripremili zdrav doručak i započeli dan jednostavnim treningom. Uostalom, ove dve navike su doza pozitivne energije, pa ćete u svaki novi dan ulaziti poletniji i preduzimljiviji.

Šetajte

Šetnja je veoma važna fizička aktivnost, koja sprečava da se naš organizam ne ulenji i ne bi trebalo da je zapostavite, čak ni ako trenirate barem 3 puta nedeljno. Ako se potrudite da svakodnevno napravite 10 000 koraka, napravićete značajnu razliku u svom zdravlju, ali i izgledu, a najvažnije je što ćete se osećati neuporedivo bolje.

Prilagodite svoju ishranu

Nema potrebe za rigoroznim dijetama, koje nikome nisu donele ništa dobro. Pokušajte da svoju ishranu prilagodite metodu 85/15. Reč je o tome da se potrudite da 85% namirnica, koje tokom dana jedete, bude sveže i zdravo, ali da dopustite sebi 15% namirnica, koje volite, pa čak i ako su manje zdrave, kako vam izmenjeni režim ishrane ne bi predstavljao mučenje. Možda sada ne verujete, ali će vam tih 15% biti velika motivacija da jedete što zdravije, kako biste bez griže savesti uživali recimo u parčetu pice.

Uvedite intenzivne treninge

Pokušajte da 3 puta nedeljno, za početak, sebi uvedete 15-ominutne treninge visokog intenziteta, koji će vam poboljšati kondiciju i podstaći uspešno i dugoročno sagorevanje kalorija. Kada ojačate, povećajte intervale treninga.

Zaboravite sokove

Našem organizmu je potrebna bogata unutrašnja hidratacija, pa je zaista važno da pijemo što više vode tokom dana, a kako bismo to sebi uveli kao naviku, potrebno je da sve sokove zamenimo vodom. Pored toga što ćemo se osećati zdravije, neuporedivo ćemo smanjiti unos kalorija i šećera u svoj organizam. Uz sve to, važno je da imate na umu da ispijanje vode sprečava mentalni i fizički zamor.

NAJVAŽNIJE DANAS

LAKŠE ĆEMO DA SE ODBRANIMO OD KORONE NEGO OD NEPRIJATELJA! Veliku snagu mi daju studenti koji su svesni da su Srbi!

VIŠE OD POLA MILIONA LJUDI PRIMILO VAKCINU U UK!

SUDBINA! LOVAC SA SUPRUGOM I DRUGOM UŠAO U KOLIBU GDE SU BILI MILICA I STEFAN: Njihovoj sreći nije bilo kraja (FOTO)

MINISTAR MALI SAOPŠTIO SJAJNE VESTI: Održan prvi sastanak radne grupe za realizaciju beogradskog metroa, evo kada će početi radovi (FOTO)

Stepenice umesto lifta

Svaki put kada ste se popeli stepenicama, umesto da se koristite liftom, vi ste svesno odabrali svoje zdravlje i uradili ste malu vrstu treninga, koja će vam iz dana u dan sve više značiti.

Prestanite da razmišljate o mršavljenju, kao o nečemu što morate i zbog čega na sebe vršite konstantni pritisak. Ništa nije obavezno, a posebno se ništa ne može i neće desiti preko noći.

Da biste uspešno doveli svoje telo do perfekcije, prestanite da krivite sebe i jednostavno odaberite da svakoga dana, tokom nekoliko meseci vodite računa da usvojite nove zdrave navike, kako biste se osećali bolje u svojoj koži i zaista će vas iznenaditi, kada shvagtite da vam trebaju za broj manje farmerice, a da vi uopšte niste gladovali niti okupirali svoje misli nekom iscrpljujućom dijetom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter