Izvor: happyBSC
22.12.2020 u 14:11
0

SAVRŠENO OČUVANO Pronađeno mladunče praistorijskog vuka

Savršeno očuvano mladunče praistorijskog vuka skriveno u permafrostu 57.000 godina pronađeno je u Jukonu u Kanadi.

Naučnici tvrde da se radi o najstarijem i najkompletnijem vuku nazvanom Zhur, a njegove ostatke je pronašao rudar u zlatnom polju Klondike nedaleko od Davson Citija dok je mlazom vode čistio zid od zamrznutog blata.

– Mumija je potpuno kompletna, ima svu kožu, gotovo celo krzno i mekana tkiva – izjavila je profesorka anatomije Džuli Meašen koja radi na Univerzitetu Des Moines u Ajovi.

Žensko mladunče je najstariji i najkompletniji vuk koji je ikad pronađen, a naučnicima će omogućiti uvid u život ovih životinja. Korištenjem X zraka eksperti su ustanovili da je u trenutku uginuća mladunče imalo svega šest ili sedam sedmica. Tehnikom koja se naziva analiza stabilnih izotopa je pokazala da je životinja živela u vreme kada su se glečeri povukli. Mladunče i njegova majka su se hranili uglavnom lososom i obalnim pticama. Nekoliko dobro očuvanih vukova je pronađeno u Sibiru, ali su ovakvi primerci u Severnoj Americi izuzetno retki.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter