Izvor:
29.09.2019 u 16:51
0

UKLJUČITE MOZAK! Markova majka ima četvoro dece. Prvo se zove Ponedeljak, drugo je Utorak, a treće je Sreda, a četvrto…?

1. Markova majka ima četvoro dece. Prvo dete se zove Ponedeljak, drugo je Utorak, treće je Sreda, a četvrto ..?

2. Seljak u svinjcu ima tri roze svinje, dve plave i jednu zelenu svinju. Koliko svinja ti s ponosom može reći da ima normalnu boju kože?

3. Pilot iz aviona posmatra veliko krdo crvenih i narandžastih slonova. Koje krdo slonova se bolje vidi iz aviona?

4. Na kraju jednosmerne ulice stajao je policajac i naplaćivao je kaznu svim vozačima koji su vozili u nedozvoljenom smeru. Kada je naišao taksista iz nedozvoljenog smera, policajac ga je pozdravio i njie mu naplatio kaznu. Zašto?

5. Dva lovca su otišla u šumu da love fazane. Na jedoj grani su videli jednu sivu prepelicu, tri crne žune, jednog šarenog fazana i dve vrane. Lovci su istovremeno zapucali i obojica su pogodili pticu iste boje. Koliko je crnih ptica ostalo na grani?

ODGOVORI

1. Četvrto dete je Marko

2. Nijedna, jer svinje ne govore!

3. Nijedno se ne vidi, jer ne postoje crveni i narandžasti slonovi!

4. Taksista je išao pešice!

5. Nijedna. Kad su lovci zapucali ptice su odletele

Izvor: Boske.rs
Foto: Opusteno.rs/ Printscreen/ Zanimljive logičke pitalice

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter