Izvor: happyBSC
09.12.2020 u 11:47
0

VODA NA BERZI Na Vol Stritu počela prodaja ključnog prirodnog resursa

Na terminskom tržištu roba na Vol Stritu od ove nedelje trguje se vodom, a njena cena variraće poput vrednosti nafte, zlata ili pšenice, izvestila je najveća svetska berza finansijskih derivata CME Group.

NAJVAŽNIJE DANAS

UDES KOD VELIKE PLANE: Poginula jedna osoba

PREVRNUO SE KAMION KOD SREMSKE MITROVICE: Ima povređenih

DANAS SE SLAVI SVETI ALIMPIJE: Ova stvar se nikako ne radi

Finansijski stručnjaci uveravaju da će dolazak vode na robno tržište omogućiti bolje upravljanje budućim rizicima povezanim s tim ključnim prirodnim resursom. Podsećaju da se cena vode u Kaliforniji udvostručila poslednjih godinu dana. CME Group lansiraće ugovore povezane s kalifornijskim spot tržištem vodom, vrednim više od 1,1 milijardu dolara.

U ponedeljak se budućim isporukama vode u Kaliforniji trgovalo za 486,53 dolara po hektaru, što je ekvivalent od 1.233 kubika. Indeks vode Nasdaq Velez California Water Index zasniva se na cenama u glavnim slivovima Kalifornije, gde je povećana nestašica vode.

SAZNAJTE JOŠ

JEZIVO SVEDOČENJE I VAPAJ OCA: Sekta će mi UBITI decu zbog bivše SUPRUGE i njene porodice koji su ČLANOVI!

PAKAO NEPREDVIDIVE KORONE: Devojka (22) pre virusa bila zdrava i prava, sada se bori za život u Batajnici

NASTRADALI DEČAK BIO OMILJEN U ZGRADI: Tuga u naselju Braće Jerković

Kina i SAD najveći su potrošači vode. Prema Ujedinjenim nacijama, dve milijarde ljudi živi u zemljama s ozbiljnim problemima pristupa vodi. UN procenjuje da bi sledećih nekoliko godina dve trećine planete moglo osetiti nestašicu vode, što bi moglo da podstakne epske migracije. Nedostatak vode povezan je s preteranim iskorištavanjem u industriji i ljudskoj potrošnji, kao i s klimatskim promenama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter