Izvor: Sportal
26.08.2024 u 14:48
0

ČUVENOG TRENERA VOLELI I U SRBIJI: Počelo je bombardovanje Erikson je sazvao sastanak zbog Mihe i mene

Stanković dočarao kakav je bio Sven - Srbija ovo neće zaboraviti

Sven Goran Erikson je izgubio bitku s opakom bolešću, vest o njegovoj smrti saopštila je porodica, a širom Evrope i sveta sada naviru sećanja na lik i delo sjajnog trenera. Čuveni Šveđanin bio je voljen i u Srbiji, posebno se pamti podrška tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine.

Dejan Stanković i Siniša Mihajlović činili su deo tima moćnog Lacija koji je od 1997. do 2001. trenirao Sven Goran Erikson.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by S.S. Lazio (@official_sslazio)

Upravo je Dejan Stanković u brojnim intervjuima tokom igračke i aktuelne trenerske karijere isticao Svena Gorana Eriksona kao jednog od onih koji je mnogo značio u njegovom fudbalskom razvoju. Poseban je bio akcenat na 1999. godinu i NATO agresiju na SR Jugoslaviju.

Sećam se da je Sven Goran Erikson, kada je to počelo, sazvao jedan sastanak ekipe samo zbog mene i zbog Siniše. Zamolio je igrače da imaju razumevanje, zamolio ih je da imaju drugačiji pogled, da ono što mi trpimo da je to rat u našoj zemlji, ali da mi neki svoj rat vodimo kod nas, fudbalski, da gledamo da uzmemo titulu, to je bila sezona 1998/1999, posle toga 1999/2000 smo tu titulu i uzeli, tako da smo imali razumevanje i od kluba, i od saigrača, i od samog Svena koji je, nisam mogao, bar ja nisam mogao da imam boljeg trenera za prvu godinu u Italiji od njega

Kada je prvi put objavljeno da Sven Goran Erikson boluje od opake bolesti, Sportal je bio u poseti Dejanu Stankoviću u Budimpešti. Tada je Deki osvajao titulu s Ferencvarošom.

Tužno. Nismo se skoro čuli, al planiram da ga okrenem. Sad ću ga zvati sigurno, da mu poželim zdravlje i oporavak ako je moguć. Ali čujem da je baš ozbiljna situacija – bila je Dekijeva reakcija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter