Izvor: ALO
04.08.2024 u 17:06
0

NOVAK JE OLIMPIJSKI ŠAMPION: Đoković u epskom finalu srušio Alkaraza i doneo zlato Srbiji

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu!

Novak je u velikom finalu pobedio Karlosa Alkaraza sa 7:6 (3), 7:6

Ovo je drugo zlato za Srbiju od početka Igara, pošto su prethodno u miksu najsjajnije odličje osvojili Damir Mikec i Zorana Arunović.

Đoković je tako osvojio sve što se osvojiti može, falilo mu je samo ovo olimpijsko zlato. Ovo mu ujedno prva titula u 2024. godini i prva pobeda nad igračem iz Top 10. Zar je moglo lepše? Takođe, Srbin se revanširao Karlitosu za nedavni poraz u finalu Vimbldona, pa sada vodi sa 4:3 u međusobnom skoru.

Prvi set je bio jedan od najdramatičnijih u Đokovićevoj karijeri, trajao je 94 minuta. Spektakularni poeni, drama, tenzija, gemovi za infarkt, borba do iznemoglosti, propuštene brejk lopte.

Novak je lako dobio uvodni servis gem, zatim propustio brejk loptu. Imao je tri vezane brejk lopte u četvrtom gemu, ali je kod svake loše riternirao, dva puta je poslao kratak ritern, dok je kod treće izbacio u aut.

Zatim je Đoković pregrmeo težak gem i spasao tri brejk lopte, uglavnom tako što je pronalazio dobar servis. Ušlo se potom u mirniju fazu meča. Bilo je to zatišje pred buru.

Paklen gem je Novak dobio za 5:4. Trajao je više od 15 minuta, Alkaraz je imao čak pet brejk lopti, hodao je Đoković po tankoj žici, greškama na mreži komplikovao život, ali je uspeo da preživi i povede sa 5:4.

Imao je 37-godišnji Beograđanin i set loptu, ali je Karlos uspeo da je spasi i uvede set u taj-brejk. Tu ponovo Novak pokazuje zašto je najveći svih vremena, odigrao je besprekoran taj-brejk i dobio ga sa 7:3.

ĐOKOVIĆ – ALKARAZ 7:6, 7:6

Drugi set:

Taj-brejk:

6:2 – Četiri meč lopte za Novaka!

5:2 – Greši Alkaraz.

4:2 – Siguran smeč Đokovića.

3:2 – Spektakularan poen Novaka, kakav forhend je pogodio i ponovo stekao mini brejk prednosti.

2:2 – Dobar poen dobija Španac.

2:1 – Sada dugu razmenu gubi Đoković, vraća Alkaraz mini brejk.

2:0 – Greši Alkaraz.

1:0 – Kakav forhend Đokovića koji mu donosi mini brejk.

6:6 – Odličan gem Novaka. Ponovo idemo u taj-brejk

5:6 – Gem sa nulom za Alkaraza koji ima u džepu taj-brejk. Ponovo je Novak pod pritiskom.

5:5 – Relativno miran gem za Đokovića. Prosto je neverovatno da još nismo videli nijedan brejk.

 

4:5 – Kakav tenis igraju Novak i Karlos, ovo je neverovatno! Uspeo je Đoković da se vrati od 40:0, a onda smo videli poen dana koji Španac dobija, a zatim je siguran bio na mreži i poveo sa 5:4.

4:4 – Prvi komplikovan servis gem za Đokovića. Igralo se na razliku, ali se Novak nije suočavao sa brejk loptom. Sada je Alkaraz pod velikim pritiskom.

3:4 – Posle dugo vremena Španac lako dolazi do gema.

3:3 – Nastavlja Novak da mirno dobija servis gemove. Imao je pomoć i Alkaraza koji je na kraju gema poslao lagan volej u mrežu.

2:3 – Ponovo se Alkaraz mučio, igralo se na razliku, ali Đoković nije uspeo da dođe do brejk lopte.

2:2 – Novi perfektan gem za Đokovića, sa nulom. Deluje bolje u ovim momentima od Španca.

1:2 – Propušta Novak brejk loptu. Nije mnogo mogao u tom poenu, pošto je Alkaraz odigrao izvanredan forhend.

1:1 – Savršen gem je odigrao Đoković i dobio ga bez izgubljenog poena.

0:1 – Malo je nedostajalo da Novak ukrade ovaj gem i dođe do brejka. Imao je Alkaraz 40:0, ali je Novak stigao do 40:40. Ipak, nije uspeo da dođe do brejk lopte.

Prvi set:

Taj-brejk:

7:3 – Bolji volej od ovoga ne može! Novak Đoković dobija prvi set!

6:3 – Biće tri set lopte

5:3 – Greši Alkaraz.

4:3 – Evo ga mini brejk i to posle savršenog riterna Novaka.

3:3 – Odličan servis Španca.

3:2 – Divan volej Đokovića. Ajmo konačno taj mini brejk.

2:2 – Sada Alkarazov bekhend završava u autu.

1:2 – Sedmi bekhend viner za Španca.

1:1 – Odličan poen Alkaraza.

1:0 – Dobija Novak prvi poen.

6:6 – Propušta Novak set loptu. Idemo u taj-brejk.

6:5 – Još jedan jako nezgodan gem za Đokovića. Nije bilo brejk lopti, ali je bilo 30:30. Ipak, uskočio je u pomoć dobar servis, a onda Alkaraz lob šalje u aut. Španac će ponovo servirati za ostanak u setu.

5:5 – Pripretio je Novak, došao do 30:30, ali onda bekhend poslao u aut. Šteta, bila je solidna prilika.

5:4 – Kakva ludnica! Đoković dobija dramatičan gem u kom smo videli sve što teniski meč može da sadrži. Promašeni ziceri, ali i spektukalrni vineri. Čak pet brejk lopti je uspeo da spasi i preživi. Sada će Alkaraz servirati za ostanak u setu.

4:4 – Serveri sve sigurniji. Sada Alkaraz dolazi do gem bez izgubljenog poena. Ulazimo u završnicu seta.

4:3 – Odličan gem za Đokovića, sada je on izgubio samo jedan poen. Popravio je značajno procenat prvog servisa. Još čekamo prvi brejk.

 

3:3 – Daleko najlakši gem za Alkaraza. Ovoga puta Novak nije bio ni blizu brejka, uzeo je tek jedan poen.

3:2 – Sada je Novak spasao tri brejk lopte i to sve tri servis vinerom. Jako napet gem je uspeo da dobije i povede sa 3:2. Paklen meč gledamo, a završeno je tek pet gemova.

2:2 – Šteta! Imao je Novak tri vezane brejk lopte, ali ga je kod sve tri ritern izdao. Dva puta je poslao kratak, što je Alkaraz kaznio i napao, dok je kod treće poslao ritern u aut. Ovo je bila ogromna šansa da se brejkom otvori finale.

2:1 – Napet gem za Đokovića. Savršeno je izgradio poen, sve uradio kako treba, a onda smeč poslao u aut za 0:30. Ipak, uspeo je da osvoji naredna četiri poena, u velikoj meri i zahvaljujući greškama Karlitosa i poveo sa 2:1. Srbin je ubacio tek 33% prvog servisa, to mora što pre da se promeni.

1:1 – Maratonski gem dobija Alkaraz. Pretio je Novak, imao brejk loptu, ali je Španac uspeo da je spasi savršenim drop šotom. Bilo je nekoliko izjednačenja i Španac je uspeo da se izvuče. Ako se po jutru dan poznaje, čeka nas dugo popodne.

1:0 – Relativno miran uvodni gem za Novaka što je jako važno. Imao je 40:0, ali je onda Alkaraz odigrao odličnu skraćnu loptu posle Đokovićevog drop šota, zatim napao i došao do 40:30, da bi ipak Novak pronašao dobar servis i sprečio komplikacije.

14.01 – Teniseri upravo izlaze na teren.

 

 

13.30 – Srbi i Hrvati zajedno uz Novaka.

 

12.15 – Ispred „Filip Šatrije“ stadiona je već gužva, a navijači iz celog sveta došli su da isprate ovaj meč.

11.52 – Od velike važnosti biće početak meča. Na Vimbldonu je Novak odmah pretrpeo brejk, praktično mu se taktika raspala u prvom gemu i posle povratka nije bilo.

11.39 – Ovo je sedmi međusobni duel Srbina i Španca i rezultat je 3:3. Poslednji put igrali su nedavno u finalu Vimbldona kada je Alkaraz lako slavio u tri seta.

11.36 – Alkaraz je bio bolji od Habiba, Grikspora, Safijulina, Pola i Alijasima. Takođe, Karlitos je igrao i dubl, gde je u tandemu sa Rafaelom Nadalom zaustavljen u četvrtfinalu.

11.33 – I Đoković i Alkaraz su bili impresivni od početka turnira i nisu izgubili nijedan set. Novak je redom pobeđivao Ebdena, Nadala, Kepfera, Cicipasa, Muzetija.

11.31 – Ovo je mnogo više od sudara dvojice najboljih tenisera u ovom trenutku. Ovo je neuporedivo veće od finala grend slema. Ovo je meč u kom ne igraš za sebe, nego za svoj narod koji se već obradovao ulaskom u finale, ali ne želiš tu da staneš. Zanima te samo i jedino zlato, jer njega osvajaš, za njega se boriš, a srebro dobijaš.

11.30 – Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen teniskom finalu Olimpijskih igara u kojem se sastaju Novak Đoković i Karlos Alkaraz. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Pariza.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter