Izvor: Blic/Happy BSC
05.11.2021 u 11:53
0

KAKO DO PRVIH 12 NA UEFA LISTI? Veliki put čeka naše klubove do direktnog plasmana u Ligu Šampiona

Slabi rezultati Partizana i Zvezde u sinoćnim mečevima u kojima je Partizan u Belgiji igrao 1:1 sa Gentom, a Crvena zvezda izgubila od Midtjilanda i to na svom stadionu, inspirišu mišljenje da Srbiju čeka teži put do prvih 12 na UEFA listi zemalja. 

Ukoliko bi se Srbija kotirala među prvih 12 na UEFA listi, naša liga bi u tom slučaju mogla direktno da pošalje jednog predstavnika u Ligu šampiona, a vicešampion bi igrao u kvalifikacijama.  

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE RONALDOV SKRIVENI DAR: Portugalac je KOMPLETNO IMUN NA STRES, zato igra kao mašina

Ipak, situacija nije poražavajuća, s obzirom na to da do leta 2023. godine imamo jako velike izglede da pošaljemo dva predstavnika u elitno evropsko takmičenje. 

Mesto iznad Srbije je Ukrajina, koja u ovom trenutku ima čak tri predstavnika u evropskim takmičenjima. Iza nas su Belgija i Švajcarska čije ekipe imaju kapacitet da ugroze plasman Srbije na UEFA listi. 

PROČITAJTE JOŠ: ĆAVI NA KLUPI BARSE? Počeli pregovori, Katalonci zagriženi da ga dovedu

 Međutim, ništa se bitno ne bi promenilo ni u tom slučaju, jer bi naša liga i u slučaju da „sklizne“ ispod ove dve zemlje na listi, opet imala dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Šampiona.

Na 15. i 16. mestu nalaze se Hrvatska, odnosno Češka, države koje ipak imaju znatno manje bodova na svom kontu, te ne postoji bojazan da će naša država ostati među 15 najboljih na listi.

Najnovije vesti iz domaćeg i stranog sporta možete čitati od sad i na zvaničnom Twitter nalogu Happy BSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter